Den lækreste “Salty Caramel” m. peanutbutter (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)
Når sødt og salt bliver forenet i en mundfuld, er der altså tale om vaskeægte food-fyrværkeri og forkælelse 😉 Letsaltet karamel er altså VIRKELIG godt 😀 Men sådan en omgang flydende sødt stads behøver skam ikke være disideret usundt 😉 Jeg har nemlig lavet min egen version af saltet karamel, hvor der hverken indgår raffineret sukker, gluten eller laktose.
Karamellen er lavet på dadler, mandelmælk, krydderier og “Sweet Drops” – resultatet er fænomentalt, dét skal prøves 😀
Opskriften herunder giver en god portion, og får du ikke brugt alt karamellen på en gang, kan det sagtens fryses 😉
Imorgen kommer der 2 opskrifter, hvor den saltet karamel indgår. Nemlig påskeæg og chokoladebites 🙂
“Salty Caramel” (1 portion)
Det skal du bruge:
150 g. bløde iranske dadler (de kan købes hos grønthandlere eller i grøntafdelingen)
2 tsk. Smooth Peanutbutter (fx fra Urtekram)
1 spsk. mandelmælk
1 tsk. agave (eller flydende honning)
1/4 tsk. ren vaniljepulver
En lille 1/4 tsk. fint salt
1/4 tsk. carob-pulver
15-20 dråber Sweet Drops ”English Toffee” (kan fx købes hos helsekost)
Sådan gør du:
- Udsten dadlerne.
- Start med at blende/foodproces dadlerne til en dadelpuré.
- Tilsæt resten af ingredienser og smag til med krydderier og Sweet Drops. Der skal blendes et stykke tid, så karamellen bliver ensartet og silkeblød.
- Opbevar din karamel på køl. Den kan holde sig en uges tid i køleskabet, og kan sagtens fryses ned.
Brug din ”Salty Caramel” som topping på kager, vafler, pandekager, grød eller i fyldte chokolader, påskeæg, chokoladebrud osv.
Ingen kommentarer endnu