Den lækreste "Salty Caramel" m. peanutbutter (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

“Crunchy Salty-Peanut-Caramel-Orange Bites” (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

Orv hva’ sikke et laaaangt navn 😉 Men disse himmelske choko-mundfulde fortjener alt den hyldest de kan få 😀 De indeholder nemlig alle mine favoritter; orangechokolade, salt karamel, crunch fra cornflakes og riskiks 😀 Her er altså tale om seriøst kræs!

Alt det gode er samlet i en lækkerbid; orangechokolade, salt karamel og sprødt knas :D

Alt det gode er samlet i en lækkerbid; orangechokolade, salt karamel og sprødt knas 😀

Når karamellen er lavet (hvilket er ret nemt), tager det simpelthen ingen tid, at kreere disse sundere chokoladebars. Og hvis du er ved at gå heeelt sukkerkold, kan chokoladen størkne i frysseren, hvilket reducere tørretiden rigtig meget 😀

chokoladebites2

Crunchy Salty-Peanut-Caramel-Orange Bites (1 portion – nok til 4-6 pers. kan smovse)

Det skal du bruge:

 Crunch & karamel:

1 stor håndfuld glutenfri Cornflakes (fx fra Urtekram eller Isis)

1 glutenfri riskiks

Ca. 1/2 portion ”Salty Caramel”

100 g. hakket mørk sukkerfri & laktosefri chokolade

Orangechokolade:

100 g. smeltet mørk sukkerfri & laktosefri chokolade

1/2 tsk. reven appelsinskal fra en usprøjtet øko appelsin

 

Choko-bites in the making :) Så mangler der bare orangechokolade :)

Choko-bites in the making 🙂 Så mangler der bare orangechokolade 🙂

Sådan gør du:

  • Smulder riskiksen i en skål, tilsæt derefter cornflakes (de skal ikke smuldres) og hakket chokolade – bland det sammen.
  • Beklæd en lille kageform med bagepapir (fx en springform), og fordel skålens indhold i kageformen.
  • Hæld ”Salty Caramel” i en frysepose. Klip et lille hul i posens nederste hjørne, og sprøjt det ud over blandingen i kageformen.
  • Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt reven appelsinskal – Vupti så er der hjemmelavet orangechokolade.
  • Fordel orangechokoladen over blandingen i kageformen – brug en ske til at fordele det, og lad lidt smeltet chokolade komme ned i bunden.
  • Sæt kageformen på køl i et par timer eller på frost i ca. 30 minutter.
  • Skær den størknet chokolade ud i passende bars/stykker.

 

Opbevar dine chokoladebites på køl i en lukket beholder (de kan holde sig ca. 1 uge) 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lækreste "Salty Caramel" m. peanutbutter (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)