"Crunchy Salty-Peanut-Caramel-Orange Bites" (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

Gæk Gæk Gæk “Påskeæg m. Marcipan & Salty Caramel” (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

Så er der snart påske, og alle ved jo, at påske = PÅSKEÆG 😀 I weekenden lavede jeg lækre påskeæg, lidt a’la Summerbird og Anthonberg marcipanæg – og de blev tosset gode!

Mmm luksus påskeæg :D De små er et lille eksperiment, og er faktisk fyldt chokolade med salt karamel :D

Mmm luksus påskeæg 😀 De små er et lille eksperiment, og er faktisk fyldt chokolade med salt karamel 😀

Da jeg var lille, sagde påskeæg mig ikke noget overhoved. Måske fordi at de sørgelige Bonbon æg toppede på det tidspunkt 😉 hehe. Marcipanæg med en lille overraskelse, har fra bid-one været en favorit.

Modtager du gækkebreve eller sender du tilsvarende ud, skal man jo være klar med påskeæg 😀 Du kan derfor sagtens lave dine æg nu, da de er fryseegnet 😀 Smart 😉

Haps - et bid er taget :)

Haps – et bid er taget 🙂

“Påskeæg m. Marcipan & Salty Caramel” (6 stk.)

Det skal du bruge:

 140 g. sukkerfri marcipan (kan købes i helsekost og større supermarkeder el. lav din egen)

Ca. 1/4 portion ”Salty Caramel”

80 g. hakket sukkerfri & laktosefri mørk chokolade

Overtræk:

Ca. 150 g. sukkerfri & laktosefri mørk chokolade til overtræk

Frysetørret rabarber og kakaonibs

 

Sådan gør du:

  • Del marcipanen i 6 lige store stykker. Rul hver stykke til en kugle, mas kuglen flad med håndfladen, så der kan ligge fyld i midten.
  • Hak den mørke chokolade. Bland chokolade og karamel sammen i en skål.
  • Fordel karamelmassen på marcipanens midte.
  • Fold marcipanen over fyldet, og form det til et liggende æg (som Anthon Bergs marcipan æg).
  • Smelt overtrækschokoladen over vandbad.
  • Dyp marcipanæggene i chokoladen (brug evt. en gaffel), og læg dem på en tallerken med bagepapir.
  • Dekorer med frysetørret rabarber og kakaonibs, mens chokoladen stadig er våd.
  • Lad påskeæggene stivne.

Opbevar påskeæggene på køl i en lukket beholder, eller på frost hvis du laver rigtig mange 😀

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Crunchy Salty-Peanut-Caramel-Orange Bites" (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)