Gæk Gæk Gæk “Påskeæg m. Marcipan & Salty Caramel” (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)
Så er der snart påske, og alle ved jo, at påske = PÅSKEÆG 😀 I weekenden lavede jeg lækre påskeæg, lidt a’la Summerbird og Anthonberg marcipanæg – og de blev tosset gode!
Da jeg var lille, sagde påskeæg mig ikke noget overhoved. Måske fordi at de sørgelige Bonbon æg toppede på det tidspunkt 😉 hehe. Marcipanæg med en lille overraskelse, har fra bid-one været en favorit.
Modtager du gækkebreve eller sender du tilsvarende ud, skal man jo være klar med påskeæg 😀 Du kan derfor sagtens lave dine æg nu, da de er fryseegnet 😀 Smart 😉
“Påskeæg m. Marcipan & Salty Caramel” (6 stk.)
Det skal du bruge:
140 g. sukkerfri marcipan (kan købes i helsekost og større supermarkeder el. lav din egen)
Ca. 1/4 portion ”Salty Caramel”
80 g. hakket sukkerfri & laktosefri mørk chokolade
Overtræk:
Ca. 150 g. sukkerfri & laktosefri mørk chokolade til overtræk
Frysetørret rabarber og kakaonibs
Sådan gør du:
- Del marcipanen i 6 lige store stykker. Rul hver stykke til en kugle, mas kuglen flad med håndfladen, så der kan ligge fyld i midten.
- Hak den mørke chokolade. Bland chokolade og karamel sammen i en skål.
- Fordel karamelmassen på marcipanens midte.
- Fold marcipanen over fyldet, og form det til et liggende æg (som Anthon Bergs marcipan æg).
- Smelt overtrækschokoladen over vandbad.
- Dyp marcipanæggene i chokoladen (brug evt. en gaffel), og læg dem på en tallerken med bagepapir.
- Dekorer med frysetørret rabarber og kakaonibs, mens chokoladen stadig er våd.
- Lad påskeæggene stivne.
Opbevar påskeæggene på køl i en lukket beholder, eller på frost hvis du laver rigtig mange 😀
Nøj, hvor ser de bare alt for lækre ud!
Kig gerne forbi ♥ –
http://thewriter.bloggersdelight.dk/