“Italiensk bønnesalat m. melon & parmesan”
Mamma Mia, så er der italiensk mad på bloggen 😀
I weekenden lavede jeg en utrolig velsmagende italiensk middag. Her er der hverken tale om pizza, bolognese eller lasagne 😉 Til middagen serverede jeg denne fabelagtige gode bønnesalat, som b. la. består af sød melon, tomater, basilikum og parmesan.
Jeg serverede bønnesalaten til italienske paneret kødboller, en simpel rucolasalat og sidst men ikke mindst en lun quinoa/squash pastaret. Pastaretten var virkelig lækker – den var krydret med en masse hvidløg, citron, persille og ristede hasselnødder.
Her kommer opskriften på den italienske bønnesalat – resten af middagen lander på bloggen i morgen 🙂
Italiensk bønnesalat m. melon & parmesan (tilbehør til ca. 4 pers.)
Det skal du bruge:
250 g. cannellini bønner (drænet vægt)
250 g. cocktailtomater
1 stort forårsløg
½ galiamelon
1 stor håndfuld frisk basilikum
25 g. groft revet parmesanost
Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Dijonsennep
1 tsk. agave el. flydende honning
Saft fra 1/2 citron
Salt & peber
Sådan gør du:
- Dræn bønnerne fra væde, og skyld dem under vand i en si. Lad dem afdryppe.
- Tomaterne skæres i både og melonen skæres i små mundrette tern.
- Bland bønnerne, tomat og melon sammen i en serveringsskål.
- Rør olivenolie og dijonsennep godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen – smag til med salt og peber.
- Fordel dressingen over bønnesalaten i serveringsskålen.
- Snit forårsløg i tynde ringe, hak basilikum og riv parmesanosten – drys alle de tre ingredienser over bønnesalaten.
Server salaten til din italienske pastaret evt. med rucola on the side.
Bon appetit 🙂
Hvor ser det altså bare lækkert ud! 😀
Kig meget gerne forbi ♥ –
http://thewriter.bloggersdelight.dk/