Svampet og saftig "Marmorkage" (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

“Kikærte-Mango Salat m. ovnbagte tomater og oliven”

Denne kikærtesalat er yderst velsmagende! Mango, kikærter og søde bagte tomater er en ufattelig lækker cocktail. Jeg er stor fan af kikærter og bønner for den sags skyld 😉 Så denne salat er allerede en favorit 😀

Denne salat smager dejligt og mætter rigtig meget :D

Denne salat smager dejligt og mætter rigtig meget 😀

Spændende smagfulde salater sparker virkelig mås – det er en ufattelig god måde at spise grønt på. JA, det tager tid at snitte og hakke – men ih du milde, hvor er det bare dét hele værd 😀

Denne salat serverede jeg sammen med hjemmebagte naanbrød, kebabruller, tahindressing og grøn salat – muuums, det hele var virkeligt lækkert 😀 Jeg ligger naturligvis resten af opskrifterne op på bloggen 🙂

Kikærte-Mango salaten vil også passe glimmerende sammen med kylling, spicy frikadeller, en god bøf eller som en lækker frokost 😉

kikærtesalat

“Kikærte-Mango Salat m. ovnbagte tomater og oliven”

Det skal du bruge:

300 cocktail tomater med stilk

2 spsk. olivenolie

1 stor håndfuld persille

3 forårsløg

1 moden mango

1 dåse kikærter (240 g. drænet vægt)

90 g. fetaost (brug evt. gedeost hvis du ikke tåler mælk)

1 håndfuld sorte oliven

Dressing:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

1 tsk. agave (kan erstattes af honning)

Salt og peber

Sådan gør du:

– Tænd ovnen på 150 grader (alm. ovn).

– Vask tomaterne (behold stilken på toppen). Smør et lille ildfastfad med olie, sæt tomaterne i fadet og dryp olivenolie over.

– Bag tomaterne midt i ovnen på 150 grader (alm. ovn) i ca. 1 time og 40 min. Tomaterne skal begynde at rynke. Hold øje med ovnen, da bagetiden afhænger af tomaternes størrelse. Når tomaterne er færdige, skal de afkøle lidt, således de ikke er brandvarme i salaten.

– Rør marinaden sammen, smag til med salt og peber.

– Hak persille fint, skær forårsløg i tynde ringe, skær mango i små mundrette stykker og dræn kikærterne for vand (husk at skylle dem grundigt i en si).

– Alle overstående ingredienser blandes sammen i en serveringsskål med halvdelen af marinaden.

– Smuldre feta over salaten, pynt med oliven og de afkølet ovnbagte tomater.

– Til sidst dryppes den sidste halvdel af marinaden over salaten.

Voila! Så er der lækker salat 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet og saftig "Marmorkage" (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)