Svampet og saftig “Marmorkage” (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

Her får i opskriften på en dejlig blød, saftig og utrolig svampet Marmorkage. Den indeholder hverken sukker, gluten eller laktose – så den er jo nærmest sund 😉

Dejlig svampet kage, som holder sig frisk og saftig længe :D

Dejlig svampet kage, som holder sig frisk og saftig længe 😀

Kagen smager forrygende godt, og  den bliver faktisk kun bedre af at trække og sætte sig 🙂 Så der er altså ikke tale om en gammeldags sandkage. Denne kage holder sig nemlig frisk og svampet i flere dage, og er overhoved ikke tør eller kedelig 😀 Jubiiii!

Jeg har lavet en chokolade glasur med et frisk strejf af appelsin (læs evt. om min erfaring med alternativ glasur nederst i dette indlæg), som både pynter på kagen og smager lækkert (især på 2. dagen :D). Skal du lave kage til gæster eller til weekend hyggen, kan denne kage sagtens laves dagen i forvejen.

marmorkage2

”Marmorkage” (nok til 6-8 pers. eller flere dages kage-smovseri)

 Det skal du bruge:

4 store æg fra glade høns – deles i blommer og hvider

1 spsk. FiberHusk (den gule)

30 g. Sukrin Gold

40 g. alm. Sukrin

1 tsk. ren vaniljepulver

50 g. laktosefri yoghurt naturel

3 spsk. solsikkeolie

1 dl. + 4 spsk. mandelmælk

75 g. fedtreduceret mandelmel (ca. 1,5 dl.)

20 g. alm. mandelmel (ca. 0,5 dl.)

25 g. kokosfibermel – også kaldt ”fedtreduceret kokosmel” fx fra ”Funktionel Mad” (ca. 0,5 dl.)

30 g. kartoffelmel (ca. 0,5 dl.)

2 tsk. glutenfri bagepulver

1 tsk. fint revet appelsinskal fra en usprøjtet øko appelsin

2,5 spsk. sukkerfri kakaopulver (jeg er stor fan af dén fra Urtekram)

 

Chokoladeglasur m. et strejf af appelsin:

25 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade

25 g. Sukrin Melis

3 tsk. kogende vand

2,5 tsk. agave

4 tsk. saft fra en appelsin

 

Sådan gør du:

– Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).

– Del æggene i hvider og blommer.

– Blommerne piskes til en glat og tykkere dej med FiberHusk, Sukrin Gold, alm. Sukrin og vaniljepulver (brug evt. en elpisker).

– Tilsæt laktosefri yoghurt naturel, solsikkeolie og mandelmælk – pisk dejen godt.

– I en separat skål blandes de forskellige meltyper sammen med bagepulver.

– Hæld lidt efter lidt melet i dejen imens der piskes grundigt.

– Riv appelsinskal helt fint og rør det i dejen. Dejen er ret tyk og ”sej”, men fortvivl ikke, den mangler ikke væske. Æggehviderne skal i dejen til sidst, og resultatet bliver rigtig svampet.

– Del dejen i to lige store portioner.

– I den ene del røres kakaopulver i, og den anden skal bare være ”naturel”.

– Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker – de er færdige, når du kan vende skålen på hovedet, uden æggehviderne falder ud.

– Med en grydeske røres halvdelen af æggehviderne i hver skål – vend hviderne i så forsigtigt som muligt.

– Beklæd en sandkageform (ca. 1,5 liters form) med bagepapir.

– Hæld først halvdelen af den lyse dej i formen (brug evt. en dejskraber til at fordele dejen helt ud til kanterne), dernæst hældes den mørke dej ovenpå, slut af med resten af den lyse dej. Brug evt. spidsen af en kniv til at marmorere/lave striber. Kniven køres forsigtigt igennem dejen, evt. i en siksak bevægelse.

– Bag kagen midt i ovnen på 180 grader (alm. ovn) i ca. 45-50 min. Stik en strikkepind eller kødnål i kagen, for at tjekke om den er færdig bagt. Der må ikke hænge dej fast, så skal den have lidt længere tid i ovnen.

– Lad den færdige kage hvile i formen i ca. 10 min, hvorefter den forsigtigt vendes ud. Lad kagen køle helt af på en rist.

 

Chokoladeglasur:

  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Rør Sukrin Melis sammen med kogende vand. Rør derefter den smeltet chokolade i.
  • Til sidst røres agave og appelsinsaft i glasuren (glasuren skal være ret flydende).
  • Hæld glasuren over den afkølede kage og lad den størkne. (sæt evt. kagen på køl, hvis glasuren skal størkne relativt hurtigt).

 

Opbevar din marmorkage på køl, her kan den holde sig i 3 dage. Kagen er også egnet til frysning.

Kagen holder sig svampet og fugtig – og kan sagtens laves dagen i forvejen 🙂

marmorkage4

 

Lidt om glasur lavet med Sukrin Melis:

Jeg havde faktisk fortrudt en lille smule, at jeg havde lavet glasur til kagen, da jeg tog første bid. Der slog jeg mig selv oven i hatten, og ville ønske jeg bare havde beklædt den med smeltet chokolade. HVORFOR DOG? Selve kagen smagte fantastisk, men Sukrin kan have en ret kold eftersmag, og det havde min glasur altså. Jeg satte min kage ind i køleskabet. Om aftenen tog jeg endnu et stykke af kagen, og NU skal i bare høre; den kolde eftersmag var faktisk næsten forsvundet. Og nu tager historien virkelig fat… Næste dag da jeg igen skar et stykke af kagen, var den kolde eftersmag HELT væk (yes, som i HELT væk)!!! Nu smager det bare som ”rigtig” lækker glasur.

Ha’ derfor tålmodighed, når du bruger Sukrin i større mængder 😉 Når det får lov at trække og sætte sig, forsvinder den kolde eftersmag. Samme situation var jeg i, da jeg til jul havde lavet brændte mandler. Efter et par dage var den kolde smag nemlig også helt væk. Så spring bare ud i at lave glasur (nogle gange trænger man bare til noget andet en almindelig smeltet chokolade), resultatet skal nok bliver super godt 😀

   

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lækreste ”Chewy Choko-Karameller m. saltede peanuts” (glutenfri, laktosefri & uden raffineret sukker)