Sunde & Sprøde “Knækbrød m. mandelmel & masser af kerner” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Denne opskrift på knækbrød er uden tvivl den bedste, jeg nogensinde har prøvet! Knækbrødene er sprøde, fyldt med smag og bedst af alt smager de som “smørbagte kiks” – uden at være det 😉
Knækbrødene kan holde sig længe i en kagedåse, og er en genial ting at have på lageret, når lækker sulten melder sig 😀
Disse knækbrød indeholder b.la. mandelmel, fuldkorn, masser af kerner og kun 1/2 dl. olie 😉
“Knækbrød m. mandelmel & masser af kerner” (1 hel bageplade)
Det skal du bruge:
Tørre ingredienser:
70 g. majsmel
60 g. glutenfri havremel
25 g. alm. mandelmel
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
0,5 dl. græskarkerner
0,5 dl. sesam
1/2 tsk. salt
Våde ingredienser:
2 1/2 dl. kogende vand
1/2 dl. olivenolie
Sådan gør du:
– Kog vandet.
– Hæld det kogende vand i en skål, rør olie og salt i.
– Tilsæt resten af de tørre ingredienser – og rør dejen godt sammen (brug evt. dejkrogende på en elpisker).
– Tænd ovnen på 150 grader (alm. ovn).
– Fordel dejen på et stykke bagepapir, læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med en kagerulle (sørg for at dejen passer til din bageplades størrelse).
– Sæt bagepladen midt i ovnen på 150 grader (alm. ovn), og bag det store knækbrød i ca. 30 min.
– Ta’ bagepladen ud af ovnen. Skær knækbrødet ud i passende størrelse. Du kan fx lave 25 store knækbrød eller 36 mindre (lidt a la kiks).
– Sæt bagepladen ind i ovnen igen. Nu skal knækbrødene bage færdig. Bag knækbrødene i ca. 25-30 min. (hold godt øje med din ovn, ovne kan jo opføre sig forskelligt).
– Lad de varme knækbrød køle helt af på en rist.
– Når knækbrødene er kolde, opbevares de i en tætsluttet beholder eller kagedåse.
Ingen kommentarer endnu