"Kebab på spyd, hjemmebagte lækre Naanbrød & Tahin-Dip" (glutenfri, laktosefri & sukkerfi)

De skønneste ”Choko-Coco-Almond Cookies” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Disse cookies har en fantastisk smag af chokolade, kokos og mandler – deraf det lange og spøjse navn 😀 De indeholder ikke mælkeprodukter, sukker gluten eller korn, men der mangler så sandelig ikke noget, på hverken smag eller konsistens 🙂

Disse cookies er både sprøde og fyldt med masser af smag :)

Disse cookies er både sprøde og fyldt med masser af smag 🙂

Konsistensen er faktisk meget a la amerikanske cookies; de er sprøde, men stadigvæk har de en lethed og anelse chewy-konsisten. Så her er der altså ikke tale om en tør småkage, som mest af alt minder om støv 😉 Letheden får cookien af alm. mandelmel, som er fantastisk i bagværk. Alm. mandelmel kan både købes fra ”Urtekram” og ”Funktionel Mad”. Dejen er også genial, da den er fløjlsblød og sammenhængende = nem at arbejde med, når den har været på køl 😉

Jeg blev inspireret til at lave denne opskrift, da jeg bladrede igennem et gamle ”MAD & VENNER” magasin. Her optrådte en lignende opskrift, dog med sukker, men med lidt justeringer og udskiftninger i køkkenet, endte jeg med nedenstående opskrift (som er fantastisk lækker, og en keeper ;D)

cookies

”Choko-Coco-Almond Cookies” (ca. 20 stk. – en hel bageplade)

Det skal du bruge:

Tørre ingredienser:

1 dl. (60 g.) sukkerfri & laktosefri mørk chokolade

1 dl. (35 g.) alm. kokosmel (det du kan købe i alle supermarkeder)

3 dl. (120 g) alm. mandelmel (ikke den fedtreduceret udgave)

1 tsk. glutenfri bagepulver

En lille 1/4 tsk. fint salt

1 tsk. ren vaniljepulver

1,5 spsk. (18 g.) alm. Sukrin

2 spsk. (24 g.) Sukrin Gold

 

Våde ingredienser:

1 stort æg fra en glad høne

3 spsk. (25 g.) smeltet kokosolie

 

Husk at lade dejen hvile på køl i mindst en time; så trækker dejen smag, og dejen bliver lettere at arbejde med :)

Husk at lade dejen hvile på køl i mindst en time; så trækker dejen smag, og dejen bliver lettere at arbejde med 🙂

Sådan gør du:

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Smelt kokosolie i en lille gryde – lad det afkøle.
  • Pisk ægget meget grundigt i en separat skål i et par min. Ægget skal piskes til dobbelt størrelse, og skal være luftigt.
  • Pisk kokosolien i ægget, og vend derefter de tørre ingredienser i.
  • Rør dejen til en jævn dej. Dejen er lækker blød, let klistret og nem at arbejde med.
  • Form dejen til en stor kugle. Sæt den på køl i mindst 1 time med film over skålen (så dejen ikke får skorbe).
  • Tænd ovnen på 190 grader (alm. ovn).
  • Form dejen til ca. 20 kugler.
  • Pres kuglerne flade, og skub siderne ind med en gaffel.
  • Placer dine cookies på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Cookies’ne bages midt i ovnen på 190 grader (alm. ovn) i ca. 10-14 min. (hold godt øje med ovnen, ovne opføre sig jo forskelligt ;)). Dine cookies skal være flotte gyldne, og let brune i kanterne.
  • Køl dine cookies af på en rist. Når du tager de varme cookies ud af ovnen er de bløde, men de sætter sig og bliver sprøde.
  • Opbevar dine afkølet cookies i en kagedåse eller tætsluttet beholder.
De lune cookies er bløde når de kommer ud af ovnen, men når de bliver kolde bliver de sprøde :)

De lune cookies er bløde, når de kommer ud af ovnen, men når de bliver kolde, bliver de sprøde 🙂

God bagelyst 🙂

   

6

  • fabfood

    Hej Charlotte,

    Jo – sukrin er lavet af b. la. stevia, og er et naturligt sødemiddel.
    Jeg ville oversætte det direkte til alm. sukker.

    Knus Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Sukrin..er det ikke et sødemiddel? Hvis jeg gerne vil bruge sukker i stedet hvor meget tænker du at jeg skal bruge?
    På forhånd tak 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • fabfood

    Hej Selina 🙂 Du kan sagtens erstatte med det nævnte, hver dog opmærksom på, at de ikke er glutenfrie 🙂
    Knus Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • fabfood

    Hej Louise. Funktionel Mad har også lavet en almindelig version 🙂 Sådan en har jeg nemlig fået i gave fra dem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Petersen

    Øhh mandelmelte fra funktionel er da fedtreduceret og ikke det samme som urtekrams

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selina

    De ser super lækre ud! Jeg ville bare høre om man kunne erstatte mandelmel med noget? Evt blendede havregryn eller måske grahamsmel 🙂

    Hilsen Selina

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Kebab på spyd, hjemmebagte lækre Naanbrød & Tahin-Dip" (glutenfri, laktosefri & sukkerfi)