De skønneste ”Choko-Coco-Almond Cookies” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Disse cookies har en fantastisk smag af chokolade, kokos og mandler – deraf det lange og spøjse navn 😀 De indeholder ikke mælkeprodukter, sukker gluten eller korn, men der mangler så sandelig ikke noget, på hverken smag eller konsistens 🙂
Konsistensen er faktisk meget a la amerikanske cookies; de er sprøde, men stadigvæk har de en lethed og anelse chewy-konsisten. Så her er der altså ikke tale om en tør småkage, som mest af alt minder om støv 😉 Letheden får cookien af alm. mandelmel, som er fantastisk i bagværk. Alm. mandelmel kan både købes fra ”Urtekram” og ”Funktionel Mad”. Dejen er også genial, da den er fløjlsblød og sammenhængende = nem at arbejde med, når den har været på køl 😉
Jeg blev inspireret til at lave denne opskrift, da jeg bladrede igennem et gamle ”MAD & VENNER” magasin. Her optrådte en lignende opskrift, dog med sukker, men med lidt justeringer og udskiftninger i køkkenet, endte jeg med nedenstående opskrift (som er fantastisk lækker, og en keeper ;D)
”Choko-Coco-Almond Cookies” (ca. 20 stk. – en hel bageplade)
Det skal du bruge:
Tørre ingredienser:
1 dl. (60 g.) sukkerfri & laktosefri mørk chokolade
1 dl. (35 g.) alm. kokosmel (det du kan købe i alle supermarkeder)
3 dl. (120 g) alm. mandelmel (ikke den fedtreduceret udgave)
1 tsk. glutenfri bagepulver
En lille 1/4 tsk. fint salt
1 tsk. ren vaniljepulver
1,5 spsk. (18 g.) alm. Sukrin
2 spsk. (24 g.) Sukrin Gold
Våde ingredienser:
1 stort æg fra en glad høne
3 spsk. (25 g.) smeltet kokosolie
Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Smelt kokosolie i en lille gryde – lad det afkøle.
- Pisk ægget meget grundigt i en separat skål i et par min. Ægget skal piskes til dobbelt størrelse, og skal være luftigt.
- Pisk kokosolien i ægget, og vend derefter de tørre ingredienser i.
- Rør dejen til en jævn dej. Dejen er lækker blød, let klistret og nem at arbejde med.
- Form dejen til en stor kugle. Sæt den på køl i mindst 1 time med film over skålen (så dejen ikke får skorbe).
- Tænd ovnen på 190 grader (alm. ovn).
- Form dejen til ca. 20 kugler.
- Pres kuglerne flade, og skub siderne ind med en gaffel.
- Placer dine cookies på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Cookies’ne bages midt i ovnen på 190 grader (alm. ovn) i ca. 10-14 min. (hold godt øje med ovnen, ovne opføre sig jo forskelligt ;)). Dine cookies skal være flotte gyldne, og let brune i kanterne.
- Køl dine cookies af på en rist. Når du tager de varme cookies ud af ovnen er de bløde, men de sætter sig og bliver sprøde.
- Opbevar dine afkølet cookies i en kagedåse eller tætsluttet beholder.
God bagelyst 🙂
Sukrin..er det ikke et sødemiddel? Hvis jeg gerne vil bruge sukker i stedet hvor meget tænker du at jeg skal bruge?
På forhånd tak 🙂