De skønneste ”Choko-Coco-Almond Cookies” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

“Ban-Apple-Chicken-Cake” m. rodfrugtfritter og 2 * dip (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Så er der lækker aftensmad på bloggen 😀 For noget tid siden lavede jeg denne middag, og den var nemlig så lækker, at jeg bliver nødt til at dele herlighederne med jer 🙂

Retten består af 2*lækker hjemmelavet dip, rodfrugtfritter samt en spændende og anderledes “Kylling-kage” også kaldt for “Ban-Apple-Chicken-Cake”. Denne “kylling-kage” smager viiiildt godt, og er både krydret og sød på samme tid. Måske sammensætningen af æblemos, banan og kylling lidt underlig, men tro mig det smager SÅ lækkert 😉

Til denne middag hørte der selvfølgelig også salat til (gå aldrig ned på gode salater :D). Jeg serverede nemlig en lækker sprød “Salty Peanut Salat” (som lander på bloggen i morgen).

Rodfrugtfritter, 2 * dip, "Salty Peanut Salat" og Ban-Apple-Chicken-Cake :D

Rodfrugtfritter, 2 * dip, “Salty Peanut Salat” og Ban-Apple-Chicken-Cake 😀

Ban-Apple-Chicken-Cake (nok til 4-5 pers.)

Det skal du bruge:

600 g. kyllingebryst

1 stor moden banan

3 store spsk. æblemos u. sukker (fx fra Urtekram)

2 store æg

1 fed hvidløg

1 tsk. medium karry (tjek at din karry er glutenfri)

½ tsk. sød paprika

Salt & peber

½ dl. Fuldkornsrismel

 

Kyllingen er klar til en tur i ovnen :)

Kyllingen er klar til en tur i ovnen 🙂

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
  • Skær kylling ud i mundrette bidder – gerne i tykke og lange strimler, lidt a la fiskepinde.
  • Mos bananen.
  • Bland alle ingredienser (på nær kyllingestrimlerne) til en tykkere ”sovs” i en skål – pisk det evt. med en el pisker.
  • Vend kyllingestrimlerne i sovsen.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Fordel massen på bagepladen.
  • Bagepladen sættes midt i ovnen, og bages ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 midt.
  • Pynt evt. din varme Ban-Apple-Chicken-Cake med friske basilikumblade.

Har du rester tilbage, smager BACC også fantastisk kold, og kan med fordel nydes til frokost 😉

Denne anderledes "kylling-kage" smager fantastisk :) Den egner sig både som aftensmad, som middagsret eller til brunchbordet :D

Denne anderledes “kylling-kage” smager fantastisk 🙂 Den egner sig både som aftensmad, som middagsret eller til brunchbordet 😀


 

Rodfrugt-fritter (nok til 4-5 pers.)

Det skal du bruge:

1 kg. blandet rodfrugter

En god slat olivenolie

Havsalt (eller groft salt)

 

Sådan gør du:

– Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).

– Vask, skrald og skær alle rodfrugterne ud i tynde pomfritter.

– Vend fritterne i olivenolie i en skål – bland det godt rundt.

– Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir.

– Bag fritterne midt i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 45-50 min. (hold godt øje, ovnen opfører sig jo forskelligt :D).

– Drys salt på de færdige og varme fritter.


 

 

Mayo Dip (nok til 4-5 pers.)

Det skal du bruge:

1 dl. Sukkerfri majonæse (fx fra Urtekram)

2,5 spsk. laktosefri yoghurt

1 fed presset hvidløg

Et nip salt

 

Sådan gør du:

  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Smag til med salt.

 

Sund Salsa (nok til 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

500 g. modne cherrytomater

1 løg

1 fed hvidløg

1 rød chili u. kerner

1 spsk. olivenolie

1 spsk. æblecidereddike

2 tsk. agave – eller honning (brug evt. 3 tsk., hvis din chili er meget stærk)

1 stor håndfuld persille

Salt & peber

 

Sådan gør du:

  • Cherrytomaterne skæres i grove tern.
  • Løg, hvidløg og chili u. kerner hakkes fint (brug evt. en foodprocessor).
  • Svits derefter løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde.
  • Tilsæt tomaterne, æblecidereddike og agave – lad det simre indtil tomaterne er helt møre. Det tager ca. 10 min. ved middelvarme.
  • Lad den varme salsa afkøle.
  • Hak persille fint.
  • Når salsaen er kold, røres den hakket persille i.
  • Blend salsaen med en stavblender, således den bliver smooth og får en ”rigtig” salsa konsistens.
  • Smag salsaen til med salt og peber.

Tip: Hvis du gerne vil have din salsa ”Hot” eller ”Ekstra Hot”, kan du bruge ¼ eller halvdelen af chiliens kerner. Prøv dig frem, og husk at smag til undervejs 😉

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De skønneste ”Choko-Coco-Almond Cookies” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)