“Ban-Apple-Chicken-Cake” m. rodfrugtfritter og 2 * dip (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Så er der lækker aftensmad på bloggen 😀 For noget tid siden lavede jeg denne middag, og den var nemlig så lækker, at jeg bliver nødt til at dele herlighederne med jer 🙂
Retten består af 2*lækker hjemmelavet dip, rodfrugtfritter samt en spændende og anderledes “Kylling-kage” også kaldt for “Ban-Apple-Chicken-Cake”. Denne “kylling-kage” smager viiiildt godt, og er både krydret og sød på samme tid. Måske sammensætningen af æblemos, banan og kylling lidt underlig, men tro mig det smager SÅ lækkert 😉
Til denne middag hørte der selvfølgelig også salat til (gå aldrig ned på gode salater :D). Jeg serverede nemlig en lækker sprød “Salty Peanut Salat” (som lander på bloggen i morgen).
Ban-Apple-Chicken-Cake (nok til 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
600 g. kyllingebryst
1 stor moden banan
3 store spsk. æblemos u. sukker (fx fra Urtekram)
2 store æg
1 fed hvidløg
1 tsk. medium karry (tjek at din karry er glutenfri)
½ tsk. sød paprika
Salt & peber
½ dl. Fuldkornsrismel
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
- Skær kylling ud i mundrette bidder – gerne i tykke og lange strimler, lidt a la fiskepinde.
- Mos bananen.
- Bland alle ingredienser (på nær kyllingestrimlerne) til en tykkere ”sovs” i en skål – pisk det evt. med en el pisker.
- Vend kyllingestrimlerne i sovsen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel massen på bagepladen.
- Bagepladen sættes midt i ovnen, og bages ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 midt.
- Pynt evt. din varme Ban-Apple-Chicken-Cake med friske basilikumblade.
Har du rester tilbage, smager BACC også fantastisk kold, og kan med fordel nydes til frokost 😉
Rodfrugt-fritter (nok til 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
1 kg. blandet rodfrugter
En god slat olivenolie
Havsalt (eller groft salt)
Sådan gør du:
– Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
– Vask, skrald og skær alle rodfrugterne ud i tynde pomfritter.
– Vend fritterne i olivenolie i en skål – bland det godt rundt.
– Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir.
– Bag fritterne midt i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 45-50 min. (hold godt øje, ovnen opfører sig jo forskelligt :D).
– Drys salt på de færdige og varme fritter.
Mayo Dip (nok til 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
1 dl. Sukkerfri majonæse (fx fra Urtekram)
2,5 spsk. laktosefri yoghurt
1 fed presset hvidløg
Et nip salt
Sådan gør du:
- Rør alle ingredienserne sammen.
- Smag til med salt.
Sund Salsa (nok til 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
500 g. modne cherrytomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili u. kerner
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
2 tsk. agave – eller honning (brug evt. 3 tsk., hvis din chili er meget stærk)
1 stor håndfuld persille
Salt & peber
Sådan gør du:
- Cherrytomaterne skæres i grove tern.
- Løg, hvidløg og chili u. kerner hakkes fint (brug evt. en foodprocessor).
- Svits derefter løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde.
- Tilsæt tomaterne, æblecidereddike og agave – lad det simre indtil tomaterne er helt møre. Det tager ca. 10 min. ved middelvarme.
- Lad den varme salsa afkøle.
- Hak persille fint.
- Når salsaen er kold, røres den hakket persille i.
- Blend salsaen med en stavblender, således den bliver smooth og får en ”rigtig” salsa konsistens.
- Smag salsaen til med salt og peber.
Tip: Hvis du gerne vil have din salsa ”Hot” eller ”Ekstra Hot”, kan du bruge ¼ eller halvdelen af chiliens kerner. Prøv dig frem, og husk at smag til undervejs 😉
Ingen kommentarer endnu