"Ban-Apple-Chicken-Cake" m. rodfrugtfritter og 2 * dip (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Grove Fuldkorns ”Sandwich/Burgerboller” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Her er en opskrift på “perfekte” glutenfrie boller, som du bare bliver NØDT til at afprøve! De smager som traditionelle grovboller, de er lette at bage, de skal ikke hæve, konsistensen er lige i skabet og så er de spækket med fuldkorn 🙂 

Disse grove boller er mildest talt genial! Jeg er fan, og opfordrer hermed alle til at lave dobbelt portion :D

Disse grove boller er mildest talt genial! Jeg er fan, og opfordrer hermed alle til at lave dobbelt portion 😀

Disse grove boller er særdeles velegnet til burger-, sandwich- eller madpakkeboller. De er en god all-around bolle, som passer til det meste 😉 De er knasende sprøde udenpå og har en midte som “normale” boller (jaaa, jeg var altså lidt oppe at køre, over det gode resultat :D).

Der er brugt en del forskellige meltyper i opskriften. Det er der nemlig god grund til 😉 Jer som følger bloggen, ved jo at jeg sværger til at mikse glutenfri mel (i stor stil :D). Resultatet bliver altså bare MEGET bedre – både hvad angår konsistens og smag. Så gør dig selv den tjeneste, at invester i gode meler (sesammel osv. er ofte drøj i brug, og du har til mange omgang bagninger).

 grovbolle3

Grove Fuldkorns ”Sandwich/Burgerboller” (4-5 stk.)

Det skal du bruge:

2,5 dl. lunkent vand

10 g. loppefrøskaller

½ tsk. Fint salt

50 g. glutenfri havregryn

15 g. fedtreduceret sesammel

35 g. amarantmel

25 g. majsmel

25 g. fuldkornsrismel

50 g. havremel

Til pynt:

Hørfrø, sesam & græskarkerner

Bollerne er faktisk hurtige at lave, de skal nemlig ikke hæve :D

Bollerne er faktisk hurtige at lave, de skal nemlig ikke hæve 😀

Sådan gør du:

  • Vand og loppefrøskaller røres sammen. Lad det trække i ca. 20 min., således det bliver til en tyk gelé.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
  • Pisk gelén (vand og loppefrøskaller) med en elpisker. Tilsæt salt og pisk igen.
  • Alt melet måles af og blandes sammen i en skål.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt i gelémassen i mens der røres rundt. Brug evt. dejkroge til en elpisker eller en røremaskine.
  • Rør dejen rigtig godt sammen, og ælt til sidst med hænderne – dejen skal være klistret, men er til at arbejde med.
  • Form bollerne med fugtige hænder. Bollerne hæver en lille smule opad under bagningen, så tryk dem lidt flade og brede.
  • Vend de fugtige bollers top i hørfrø, sesam og græskarkerne – sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag bollerne midt i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 30-35 min. Bollerne er færdige, når de er let gyldne og hule, når du banker på undersiden.
  • Køl bollerne af på en rist.

Bollerne er fryseegnet, og smager også dejligt dagen efter – de beholder sin sprødhed og bløde midte 😉

Her har jeg brugt bollen som burgerbolle - med kylling, salsa og salat :) Nemt, hurtigt og lækkert :D

Her har jeg brugt bollen som burgerbolle – med kylling, salsa og salat 🙂 Nemt, hurtigt og lækkert 😀

God bagelyst 🙂

3

  • Tænkte om man evt kunne bruge chia frø i stedet for loppefrøskaller??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hej
    Så har jeg lige et spørgsmål mere til dig
    Hvor køber du alle de forskellige mel typer? Uden at de koster en formue
    Håber du vil svare på alle mine spørgsmål
    Hilsen Trine
    PS: god weekend

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fabfood

      Hej Trine,

      Undskyld det sene svar 🙂
      Jeg køber rismel, majsmel, glutenfri havremel og gryn, Fiberhusk og boghvedemel i Netto, Fakta og Kvickly når det fx er på tilbud. Nogle gange har Netto en vogn med mange nedsatte varer – her kan man VIRKELIG være heldig. Jeg har fx købt mel til bare 5 kr.
      Specialmel som mandelmel, kokosfibermel, kastanjemel, hirsemel og kikærtemel køber jeg i Matas (her er der ofte tilbud) eller i Helsam.

      Mange knus Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Ban-Apple-Chicken-Cake" m. rodfrugtfritter og 2 * dip (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)