Grove Fuldkorns ”Sandwich/Burgerboller” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Her er en opskrift på “perfekte” glutenfrie boller, som du bare bliver NØDT til at afprøve! De smager som traditionelle grovboller, de er lette at bage, de skal ikke hæve, konsistensen er lige i skabet og så er de spækket med fuldkorn 🙂
Disse grove boller er særdeles velegnet til burger-, sandwich- eller madpakkeboller. De er en god all-around bolle, som passer til det meste 😉 De er knasende sprøde udenpå og har en midte som “normale” boller (jaaa, jeg var altså lidt oppe at køre, over det gode resultat :D).
Der er brugt en del forskellige meltyper i opskriften. Det er der nemlig god grund til 😉 Jer som følger bloggen, ved jo at jeg sværger til at mikse glutenfri mel (i stor stil :D). Resultatet bliver altså bare MEGET bedre – både hvad angår konsistens og smag. Så gør dig selv den tjeneste, at invester i gode meler (sesammel osv. er ofte drøj i brug, og du har til mange omgang bagninger).
Grove Fuldkorns ”Sandwich/Burgerboller” (4-5 stk.)
Det skal du bruge:
2,5 dl. lunkent vand
10 g. loppefrøskaller
½ tsk. Fint salt
50 g. glutenfri havregryn
15 g. fedtreduceret sesammel
35 g. amarantmel
25 g. majsmel
25 g. fuldkornsrismel
50 g. havremel
Til pynt:
Hørfrø, sesam & græskarkerner
Sådan gør du:
- Vand og loppefrøskaller røres sammen. Lad det trække i ca. 20 min., således det bliver til en tyk gelé.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
- Pisk gelén (vand og loppefrøskaller) med en elpisker. Tilsæt salt og pisk igen.
- Alt melet måles af og blandes sammen i en skål.
- Tilsæt mel lidt efter lidt i gelémassen i mens der røres rundt. Brug evt. dejkroge til en elpisker eller en røremaskine.
- Rør dejen rigtig godt sammen, og ælt til sidst med hænderne – dejen skal være klistret, men er til at arbejde med.
- Form bollerne med fugtige hænder. Bollerne hæver en lille smule opad under bagningen, så tryk dem lidt flade og brede.
- Vend de fugtige bollers top i hørfrø, sesam og græskarkerne – sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne midt i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 30-35 min. Bollerne er færdige, når de er let gyldne og hule, når du banker på undersiden.
- Køl bollerne af på en rist.
Bollerne er fryseegnet, og smager også dejligt dagen efter – de beholder sin sprødhed og bløde midte 😉
God bagelyst 🙂
Tænkte om man evt kunne bruge chia frø i stedet for loppefrøskaller??