Viiildt lækre "Marshmallows & Choco Fudge" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Lækre og sundere “Havregrynsflager m. chokolade” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

 Havregrynsflager er altså ret så undervurderet 😉 Jeg har altid været helt pjattet med de billige havregrynsflager fra Netto – yes, dem der i en stor firkantet æske 😀

Sprøde og lækre havregrynsflager med chokolade :D

Sprøde og lækre havregrynsflager med chokolade 😀

Derfor slog det mig; dem bliver du da nødt til at lave i en sundere glutenfri version. OG vupti så blev den opskrift opfundet.

Denne sundere version af havregrynsflager indeholder som sagt ingen gluten, men heller ikke raffineret sukker og laktose 😀 De er sprøde, lækre og søde – og passer perfekt til eftermiddagskaffen 😉

De smager super godt, og er perfekt til en god kop kaffe :)

De smager super godt, og er perfekt til en god kop kaffe 🙂

“Havregrynsflager m. chokolade” (ca. 16 stk./1 plade)

Det skal du bruge:

50 g. smeltet kokosolie

100 g. glutenfri havregryn

1 æg

50 g. alm. Sukrin

50 g. Sukrin Gold

25 g. agave

1 spsk. fedtreduceret kokosmel (jeg brugte den fra Funktionel Mad – alternativt kan du bruge kokosfibermel)

1 tsk. glutenfri bagepulver

1 tsk. ren vaniljepulver

Ca. 60 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade

Tryk dine flager helt flade, så bliver de nemlig meget sprøde :)

Tryk dine flager helt flade inden bagning, så bliver de nemlig meget sprøde 🙂

Sådan gør du:

  • Smelt kokosolie og lad det afkøle.
  • Bland smeltet kokosolie sammen med havregryn – lad det trække ca. 15 min.
  • Pisk æg, alm. Sukrin og Sukrin Gold sammen i en separat skål.
  • Tilsæt agave og og pisk det godt sammen.
  • Fedtreduceret kokosmel, vanilje og bagepulver blandes sammen og røres i æggemassen.
  • Til sidst vendes havregrynsblandingen i dejen.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Dejen formes til kugler, som trykkes flade med håndfladen. Skub siderne på de flade kager ind med bagsiden af en teske. Kagerne hæver lidt under bagning, så bare tryk dem godt flade. Jo fladere kagerne er, jo sprødere bliver de.
  • Bag havregrynsflagerne midt i ovnen på 190 grader (alm. ovn) i ca. 9-10 min. De skal være gyldne og brune i kanterne.
  • Lad de varme kager køle af på en bagerist. Når kagerne bliver taget ud af ovnen, er de bløde, men de bliver sprøde, når de bliver kolde.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Dekorer havregrynsflagerne med smeltet chokolade – lad det størkne.
  • Opbevar de afkølet kager i en tætsluttet beholder eller i en kagedåse.
Hæld evt. den smeltet chokolade i et kræmmerhus lavet af bagepapir. Så er det nemt at lave chokoladestriber på de nybagte kager :)

Hæld evt. den smeltet chokolade i et kræmmerhus lavet af bagepapir. Så er det nemt at lave chokoladestriber på de nybagte kager 🙂

Tip:

Hvis dine havregrynskager bliver bløde, eller mister sin ”knæk” efter et par dage, så bag dem i ovnen igen. De skal bare have 3-5 min. ved 160 grader (varmluft) – så bliver de helt sprøde igen J

 

God bagelyst 🙂

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Viiildt lækre "Marshmallows & Choco Fudge" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)