En lækker & sund “Sweet & Sour – Chilidip” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Chilisovs, Chilidip, Sur/sød sovs, sød chilisovs eller Sweet & Sour sauce – kær dip har mange navne 😉
Vi kender alle den tarvelig sur/sød sovs fra super markeder, der indeholder alle mulig tilsætningsstoffer, e-numre og raffineret sukker i store mængder. Sådan én er hverken værd at bruge penge på, eller udsætte sin krop for 🙂
Det er ganske nemt, hurtigt og delikat at lave sin egen. Dette gjorde jeg forleden, og resultatet er ikke mindre end fantastisk.
Denne dip er perfekt til sunde nuggets, som dip til sunde fritter, i sandwich, burger og i friske forårsruller 🙂
“Sweet & Sour – Chilidip” (1 portion – nok til ca. 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
1 dl. risvineddike
1 spsk. alm Sukrin
3 spsk. agave
1/2 dl. vand
1 spsk. tomatpuré
2 fed hvidløg
2 tsk. fint revet frisk ingefær
2 nip salt
1/2 frisk stærk chili u. kerner (er din chili meget mild, kan du sagten bruge 1 hel u. kerner)
Sådan gør du:
– Riv ingefær fint, finhak eller pres hvidløg og hak chili i helt ultra tynde stykker.
– Alle ingredienser blandes sammen i en lille tykbundet gryde.
– Bring gryden i kog, og lad det småsimre i ca. 20 min. (OBS: dippen/sovsen skal have en tyk konsistens, men husk på, at den bliver tykkere når den bliver kold).
– Hæld den færdige dip på et rent og skoldet syltetøjsglas.
– Dippen kan holde sig i et par uger i køleskabet.
Ser super lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves. Men et lille spørgsmål… Hvad er agave? 🙂