Super sprøde & sunde “FAB Chicken Nuggets” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Chicken Nuggets behøver slet ikke at være usunde 😉 Her får du opskriften på sprøde, sunde og überlækre nuggets og fritter 😀
Denne menu vil blive en succes for både små og store, teenager og ældre ;D
Disse sprøde nuggets har ikke set skyggen af friture eller olie – de bliver nemlig bagt i ovnen, og resultatet bliver knasende sprødt 😀 Her slipper vi for stegeos, og nupper en nem løsning, der bare VIRKER og giver det perfekte resultat. Min version af nuggets er både glutenfri og indeholder fuldkorn 😀 Sund “fastfood” er genialt!
Jeg serverede denne lækre spidskålssalat som tilbehør til menuen, samt den vildeste sukkerfrie “Sweet & Sour – chilidip”. Derudover bestod menuen af sunde Sweetpotatoes Fritter og mayodip (opskriften finder du længere nede på dette indlæg).
Jeg vil anbefale dig, at lave denne menu, hvis du skal imponere dine gæster, børn eller forkæle dig selv 😀
“FAB Chicken Nuggets” (nok til 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
800 g. kyllingbrystfilet
1 stort æg
1-2 spsk. “Sweet & Sour – chilidip” (afhængigt af hvor spicy du vil have dine nuggets)
1 tsk. salt
180 g. glutenfri & sukkerfri Cornflakess (fx Urtekrams)
50 g. glutenfri havregryn
Sådan gør du:
– Tænd ovnen på 180 grader (varmluft) og beklæd 2 bageplader med bagepapir.
– Knus cornflakes i en skål (eller blend dem i en foodprocessor) og bland derefter de knuste cornflakes sammen med havregryn.
– Æg, chilidip og salt røres sammen piskes sammen i en separat skål.
– Skær kylling i mindre stykker.
– Vend først kyllingstykkerne i æggemassen, og derefter i cornflakes/havregryn.
– Lig alle dine nuggets på bagepladen med bagepapir (mine nuggets fyldte ca. 2 bageplader).
– Bag dine nuggets midt i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 min. (Hold øje med ovnen – ovne opfører sig jo forskelligt).
Server dine lækre nuggets med “Sweet & Sour – Chilidip” 🙂
Sweetpotatoes Fritter m. Mayodip (nok til 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
8 små sødekartofler (ca. 850 g.)
Olivenolie
Salt
Sådan gør du:
– Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
– Vask, skrub og rens de sødekartofler, og skær dem ud i fritter.
– Vend fritterne i olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
– Bag dine fritter midt i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 30-40 min.
– Når dine fritter er færdige, drysses de med salt.
Tip: Vil du lave hele menuen, er det en god ide at starte med at forbage de sødkartoffel fritter først. Giv dem de sidste 10-15 min. lige før de skal serveres – så er alt maden varmt på samme tid 🙂
Mayo Dip (nok til 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
1 dl. Sukkerfri majonæse (fx fra Urtekram)
2,5 spsk. laktosefri yoghurt
1 fed presset hvidløg
Et nip salt
Sådan gør du:
- Rør alle ingredienserne sammen.
- Smag til med salt.
Ingen kommentarer endnu