Viiiildt lækre & sundere "Magic Marsbar" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

“Grove Glutenfri Bagels” m. fuldkorn & sesam (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Her kommer opskriften på min nye brødopskrift – nemlig grove, velsmagende og lækre bagels. De er selvfølgelig glutenfri og indeholder hverken laktose eller sukker 🙂 De er lette at lave, skal ikke hæve og selve processen med at koge bagels er særdeles hyggeligt 😀 

Mmmh lækre bagels - en opskrift jeg klart vil vende tilbage til igen og igen :D

Mmmh lækre bagels – en opskrift jeg klart vil vende tilbage til igen og igen 😀

Jeg var ret overrasket, da jeg smagte disse gyldne basser – de smager altså som “rigtige” bagels. Konsistensen er perfekt og skorpen er tilpas sprød 🙂 Denne opskrift er hvertfald en gemmer og en sikker vinder – både hos børn og voksne.

Disse bagels kan sagtens fryses, og smager også dejligt dagen derpå :)

Disse bagels kan sagtens fryses, og smager også dejligt dagen derpå 🙂

Disse bagels er perfekte som sandwich, til madpakken, på morgenbordet osv. En rigtig all-around bagel som alle kan lide 🙂

En lun bagel med kylling og quinoasalat on-the-side :D

En lun bagel med kylling og quinoasalat on-the-side 😀

”Grove Glutenfri Bagels” (ca. 10 stk.)

Det skal du bruge:

5 dl. lunkent vand

20 g. loppefrøskaller

1 tsk. salt

75 g. amarantmel

125 g. glutenfri havremel

75 g. fuldkornsrismel

25 g. majsmel

40 g. sesammel (jeg brugte den fra Funktionel Mad)

60 g. hirsemel

Mandelmælk til pensling

Sesamfrø til drys

Rul dejen til pølser og samle dem til bagels :)

Rul dejen til pølser og samle dem til bagels 🙂

Kog dine bagels tildækket med vand i ca. 1 min. - herefter skal de bages ;)

Kog dine bagels tildækket med vand i ca. 1 min. – herefter skal de bages 😉

Sådan gør du:

  • Vand og loppefrøskaller røres sammen i en skål. Lad det trække i ca. 20 min., således det gelere.
  • Tilsæt salt og pisk geléen med en elpisker i ca. 2 min.
  • Vej melet af og bland det sammen i en skål.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt i gelémassen, imens der røres rundt (brug evt. en røremaskine eller dejkrogene på en elpisker).
  • Rør dejen godt sammen, og ælt den til sidst med hænderne.
  • Fugt hænderne og del dejen ind i 10 lige store dele (jeg fik 10*83,5 g.).
  • Rul de 10 dele til lige store pølser (ca. 10-15 cm), og samle enderne på pølserne til bagels.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Bring en stor gryde med en rigelig mængde vand i kog.
  • Når vandet koger, skrues der lidt ned for blusset.
  • Ved brug af en stor grydeske/hulske/spagettiske koges alle bagels i ca. 1 min. Alle bagels skal være dækket af det kogende vand (jeg kogte ca. 2 af gangen).
  • Placer dine kogte bagels på en bageplade med bagepapir.
  • Pensel dine bagels med mandelmælk og drys med sesamfrø.
  • Bag bagels midt i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 35 min.
  • Lad de nybagte bagels køle af på en bagerist.
De kogte bagels er penslet med mandelmælk og drysset med sesam - så skal de bages :D

De kogte bagels er penslet med mandelmælk og drysset med sesam – så skal de bages 😀

Obs: Disse bagels smager også dejligt dagen efter, og de kan sagtens fryses 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Viiiildt lækre & sundere "Magic Marsbar" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)