“Grove Glutenfri Bagels” m. fuldkorn & sesam (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Her kommer opskriften på min nye brødopskrift – nemlig grove, velsmagende og lækre bagels. De er selvfølgelig glutenfri og indeholder hverken laktose eller sukker 🙂 De er lette at lave, skal ikke hæve og selve processen med at koge bagels er særdeles hyggeligt 😀
Jeg var ret overrasket, da jeg smagte disse gyldne basser – de smager altså som “rigtige” bagels. Konsistensen er perfekt og skorpen er tilpas sprød 🙂 Denne opskrift er hvertfald en gemmer og en sikker vinder – både hos børn og voksne.
Disse bagels er perfekte som sandwich, til madpakken, på morgenbordet osv. En rigtig all-around bagel som alle kan lide 🙂
”Grove Glutenfri Bagels” (ca. 10 stk.)
Det skal du bruge:
5 dl. lunkent vand
20 g. loppefrøskaller
1 tsk. salt
75 g. amarantmel
125 g. glutenfri havremel
75 g. fuldkornsrismel
25 g. majsmel
40 g. sesammel (jeg brugte den fra Funktionel Mad)
60 g. hirsemel
Mandelmælk til pensling
Sesamfrø til drys
Sådan gør du:
- Vand og loppefrøskaller røres sammen i en skål. Lad det trække i ca. 20 min., således det gelere.
- Tilsæt salt og pisk geléen med en elpisker i ca. 2 min.
- Vej melet af og bland det sammen i en skål.
- Tilsæt mel lidt efter lidt i gelémassen, imens der røres rundt (brug evt. en røremaskine eller dejkrogene på en elpisker).
- Rør dejen godt sammen, og ælt den til sidst med hænderne.
- Fugt hænderne og del dejen ind i 10 lige store dele (jeg fik 10*83,5 g.).
- Rul de 10 dele til lige store pølser (ca. 10-15 cm), og samle enderne på pølserne til bagels.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
- Bring en stor gryde med en rigelig mængde vand i kog.
- Når vandet koger, skrues der lidt ned for blusset.
- Ved brug af en stor grydeske/hulske/spagettiske koges alle bagels i ca. 1 min. Alle bagels skal være dækket af det kogende vand (jeg kogte ca. 2 af gangen).
- Placer dine kogte bagels på en bageplade med bagepapir.
- Pensel dine bagels med mandelmælk og drys med sesamfrø.
- Bag bagels midt i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 35 min.
- Lad de nybagte bagels køle af på en bagerist.
Obs: Disse bagels smager også dejligt dagen efter, og de kan sagtens fryses 😉
Ingen kommentarer endnu