"Grove Glutenfri Bagels" m. fuldkorn & sesam (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Blødt & Svampet “Choko-Banana-Bread” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Her kommer opskriften på en vaskeægte amerikansk klassiker – nemlig Bananabread 😀 Denne opskrift er uden gluten, laktose og raffineret sukker. Til gengæld er det spækket med fuldkorn, masser af smag, mineraler og gode råvarer. 

Dette bananbrød vil være en favorit hos både børn og voksne :D

Dette bananbrød vil være en favorit hos både børn og voksne 😀

Bananbrødets midte er dejlig blødt, svampet og nærmest brownie agtigt, hvorimod skorpen er knasende sprød. Smagen er sød, men ikke så sød som en almindelig sukkerbrødskage – så hvis man er til peanutbutter, kan det anbefales at riste brødet, for derefter at smøre et lag peanutbutter på 😀

Bananbrødet kan sagtens fryses :)

Bananbrødet kan sagtens fryses 🙂

“Choko-Banana-Bread” (1 brød, nok til mange lækkersultne personer)

Det skal du bruge:

Våde ingredienser:

240 g. moden banan

10 g. sukkerfri æblejuice

30 g. mandelmælk

35 g. laktosefri yoghurt

20 g. blødt kokosolie

165 g. agave

Tørre ingredienser:

80 g. fedtreduceret kokosfibermel (jeg brugte den fra Funktionel Mad)

80 g. glutenfri havremel

40 g. fuldkornsrismel

40 g. kastanjemel

1,5 tsk. glutenfri bagepulver

1 knivspids salt

15 g. Sukrin gold

30 g. alm. Sukrin

1 tsk. kanel

1 tsk. ren vaniljepulver

 

Kakaoblanding:

15 g. fedtreduceret kakaopulver

85 g. sukkerfri & laktosefri mørkchokolade

0,75 dl. kogende vand

Så er brødet klar til en laaang tur i ovnen. Selvom bagetiden virker lang, er det genialt, da midten bliver svampet og skorpen sprød :)

Så er brødet klar til en laaang tur i ovnen. Selvom bagetiden virker lang, er det genialt, da midten bliver svampet og skorpen sprød 🙂

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 170 grader (alm. ovn).
  • Alle de våde ingredienser piskes sammen i en skål, brug evt. en elpisker.
  • Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en anden skål.
  • Hæld lidt efter lidt de tørre ingredienser i skålen med våde ingredienser, imens piskes der grundigt med elpiskeren.
  • Nu deles dejen i to skåle.
  • Kakaoblandingen blandes sammen; i en lille skål røres kogende vand med kakaopulver og mørkchokolade.
  • Hæld kakaoblandingen i den ene af de to skåle – pisk igen.
  • Nu har du en skål med lys dej og en skål med mørk kakao dej (den lyse dej er mere tør som en alm. brød dej, hvorimod den mørke kakao dej er mere ala almindelig kagedej).
  • Beklæd en brødform på 1,5 l. med bagepapir.
  • Hæld et lag lys dej i bunden, derefter et lag mørkt, fortsæt indtil der ikke er mere dej tilbage. Princippet er lidt som opbygning af lasagne.
  • Lav marmorering ved at lave siksak bevægelser i dejen med en strikkepind eller en spidskniv.
  • Bananbrødet bages midt i ovnen på 170 grader i ca. 75 min. (tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en kødnål eller strikkepind i kagen. Hænger der stadig dej fast, skal den have lidt længere tid i ovnen. Hver dog opmærksom på, at chokoladen kan smitte af, og at dejen skal ”hvile” i 25 min. i ovnen efter bagning).
  • Når de 75 min. bagetid er gået, slukkes ovnen og bananbrødet ”hviler” herefter i ovnen i 25 min.
  • Lad det nybagte bananbrød køle af i formen i ca. 20 min. Herefter vendes det forsigtigt ud af formen, og køler helt af på en rist.
  • Opbevar dit bananbrød på køl.

Tips:

– Bananbrødet smager både dejligt lunt og koldt. Det kan varmt anbefales, at riste skiver af brødet på en brødrister.

– Bananbrødet er fryseegnet. Frys evt. brødet ned i skiver, og rist en skive bananbrød på brødristeren, når lækkersulten melder sig.

– Hvis du gerne vil have über flot marmorering, kan det anbefales, at du drypper/laver klatter med den mørk kakao dej – så mixer dejen sig endnu mere.

 

2

  • Eu estou indo dizer para minhas amigas que acompanhem
    seu blog regularmente para ficarem atualizados com
    as noticias mais novas!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • My programmer iis trying to convince me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because
    of the costs. But he’s tryiong none the less.
    I’ve been using WordPress on a variety of websites for
    about a year and am concerned about switching to another
    platform. I have heard good things about blogengine.net.

    Is there a way I caan import all my wordpress content into
    it? Any help would be really appreciated!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Grove Glutenfri Bagels" m. fuldkorn & sesam (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)