Verdens bedste "Magic Snickers" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Glutenfri rugbrød m. frø & kerner (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Rugbrød er en af Danskernes favoritter, og selvom man spiser glutenfrit kan man altså sagtens lave noget ligende 😀 Dette rugbrød smager super skønt, skorpen er sprød og indeni er det dejligt blødt. 

Det lækreste glutenfri rugbrød med masser af frø og kerner :)

Det lækreste glutenfri rugbrød med masser af frø og kerner 🙂

Brødet har sin flotte farve fra carobpulver – dette “farver” kun brødet, og smager ikke igennem 🙂 Carobpulveret kan sagtens undlades, så bliver rugbrødet bare ikke brunt 😉

Dette brød indeholder både fuldkorn, frø og kerner – præcis som et “rigtigt” rugbrød gør. Det passer til alt slags pålæg, marmelade, peanutbutter, FabTella osv. Det er mildt i smagen, og vil være en favorit hos både små og store.  Du kan sagtens fryse brødet ned i skiver, smid skiverne på brødristerne, og så er der friskt lunt rugbrød på 3 min.

Det rugbrød smager så dejligt, at selv alm. rugbrødsfan vil kaste kærlig på efter det :)

Det rugbrød smager så dejligt, at selv alm. rugbrødsfan vil kaste kærlig på efter det 🙂

Jeg har mikset en masse forskellige lækre glutenfri meltyper; det har jeg udelukkende gjort, da det giver et bedre resultat – både hvad angår smag og konsistens. Hvis du ikke har alle nedenstående meltyper, kan du fx erstatte nogle af dem med boghvedemel, quinoamel og majsmel. Det vigtigste er, at målene passer, således der er 200 g. mel i alt. Flagerne kan du erstattet med hirseflager, quinoaflager og risflager.

rugbrød2

Glutenfri Rugbrød m. frø & kerner (1 brød)

Det skal du bruge:

1/2 liter lunkent vand

12,5 g. loppefrøskaller

5 g. carobpulver

1 tsk. fint salt

 

Frø/kerner

15 g. hørfrø

25 g. sesamfrø

30 g. græskarkerner

30 g. solsikkekerner

5 g. chiafrø

 

Mel/flager

20 g. hirsemel

20 g. fedtreduceret sesammel

50 g. glutenfri havremel

40 g. fuldkornsrismel

30 g. kastanjemel

20 g. kikærtemel

20 g. amarantmel

100 g. glutenfri havregryn

50 g. boghvedeflager

1 tsk. bagepulver

Smagsneutral olie til at smøre formen med

mandelmælk til pensling

sesammel til pynt

Her er rugbrødet klar til at komme i ovnen. Pres evt. sesamfrøene lidt ned i dejen med bagsiden af en ske.

Her er rugbrødet klar til at komme i ovnen. Pres evt. sesamfrøene lidt ned i dejen med bagsiden af en ske.

Sådan gør du:

  • Vand og loppefrøskaller røres sammen – lad det trække i ca. 25 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
  • Pisk vand og loppefrøskaller med en elpisker.
  • Tilsæt carobpulver og salt – pisk igen.
  • Tilsæt frø og kerner – rør det godt sammen (brug evt. en røremaskine eller dejkrogene på en elpisker).
  • Mel og flager tilsættes lidt efter lidt, imens der røres godt rundt.
  • Til sidst røres bagepulver i dejen.
  • Smør en brødform med olie.
  • Hæld dejen over i brødformen, brug evt. en fugtig dejskraber til at glatte dejen ud med.
  • Pensel brødet med mandelmælk og drys med sesamfrø.
  • Bag brødet midt i ovnen på 180 grader (alm. ovn) i ca. 75 min.
  • Lad brødet blive i brødformen i ca. 10 min., vend det derefter ud på en rist, og lad det afkøle.

Rugbrødet kan sagtens fryses – skær det evt. op i skiver, for derefter at fryse det ned 🙂 

God bagelyst 😀

   

2

  • fabfood

    Hej Trine,

    Det kan købes i Matas, Salling i Aalborg eller Århus, Helsam, Helsekost, Meny og på nettet 🙂
    Det er faktisk ikke viiiildt dyrt 🙂

    Knus Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hej
    Jeg er helt ny i den glutenfrie verden, det er min søn der ikke kan tåle det.. Hvor køber man det der carobpulver til rugbrødet? Så godt at det kan undlades, men hvis det ikk ligner alm rugbrød så får jeg ham ikk overbevist om at det er rugbrød.. Han er 5 år
    Hilsen Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste "Magic Snickers" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)