Glutenfri rugbrød m. frø & kerner (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

“Chili Con Carne” & “Salat m. sød & saltet knas” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Her kommer opskriften på en sund, nærende og lækker hverdagsret 🙂 Chili Con Carne lavet fra bunden smager altså gudommeligt – det er en af mine favoritter 🙂

Chili Con Carne med fuldkorns ris, grøntsagshapsere og salat med knas :D

Chili Con Carne med fuldkorns ris, grøntsagshapsere og salat med knas 😀

Jeg har brugt en masse forskellige krydderier, grøntsager og en god slat vin – dette får virkelig gryderetten til at sparke mås. Jeg vil påstå, at retten er så lækker, at den sagtens kan serveres som gæstemad – og så kan den endda forberedes i god tid 😉

Opskriften nedenfor giver en ret stor mængde – men så er der jo mad til 2 dage 😀 På 2. dagen kan Chili Con Carnen fx bruges som fyld til pandekager, pizza eller taco-salat 🙂

Jeg har brugt en masse forskellige krydderier til min chili-gryde - det giver masser af smag og kraft.

Jeg har brugt en masse forskellige krydderier til min chili-gryde – det giver masser af smag og kraft.

Den bedste “Chili Con Carne” (nok til 6 pers. eller til 2 dage)

Det skal du bruge:

Olivenolie til stegning

2 løg

3 fed hvidløg

Ca. 600 g. hakket oksekød

 

Krydderier:

2 tsk. sød paprika

2 tsk. oregano

1 tsk. chilipulver

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. kanel

1 tsk. tørrede basilikum

1/2 tsk. tørrede timian

1/2 tsk. stødt koriander

Et drys cayennepeber

Salt og friskkværnet peber

2-3 hakket gulerødder

1 stor rød peberfrugt

1 frisk rød chili (u. kerner)

1 håndfuld fint hakket soltørret tomat

1 tsk. boullion (jeg bruger den økologiske ”Harbamere”)

En god slat rødvin

Ca. 1 ½ dl. vand

1 dåse hakkede tomater

3 spsk. tomatpuré

355 g. kidneybønner fra dåse

 

Tilbehør:

Grove fuldkornsris (beregn ca. 1 dl. rå ris pr. person)

Et drys gurkemeje til pynt på risene

Salat med sød/saltet knas (se opskrift længere nede)

Agurk stænger, cherrytomater og majs.

 

Sådan gør du:

  • Varm olivenolie op i en gryde.
  • Brun løg og hvidløg.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det sammen med løgene.
  • Tilsæt alle krydderierne, fint hakket gulerødder og peberfrugt.
  • Rør finthakket soltørret tomat, hakket chili, boullion, vin, vand, hakket tomater og tomatpure i gryden.
  • Lad det snurre i mindst 1 time under svag varme.
  • Tilsæt kidneybønner og lad retten simre i 5-10 min.
  • Kog risene som anvist på pakken.

Server din varme Chili Con Carne med ris og evt. nedenstående salat 🙂

 

Gå aldrig ned på tilbehør ;) Det gør altså bare altid en middag lidt mere spændende :)

Gå aldrig ned på tilbehør 😉 Det gør altså bare altid en middag lidt mere spændende 🙂

Salat med sød & saltet knas

Det skal du bruge:

1 bakke babyleaves

Knas:

2,5 spsk. solsikkekerner

2 spsk. græskarkerner

1 spsk. honning

Havsalt

 

Sådan gør du:

  • Skyld salaten og anret den i en serveringsskål.
  • Varm honningen op på en pande. Når honningen begynder at bruse op tilsættes kernerne, lad det simre under middelvarme i et par minutter. Drys med havsalt, bred det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
  • Fordel den afkølet knas over salaten.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri rugbrød m. frø & kerner (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)