“Chili Con Carne” & “Salat m. sød & saltet knas” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Her kommer opskriften på en sund, nærende og lækker hverdagsret 🙂 Chili Con Carne lavet fra bunden smager altså gudommeligt – det er en af mine favoritter 🙂
Jeg har brugt en masse forskellige krydderier, grøntsager og en god slat vin – dette får virkelig gryderetten til at sparke mås. Jeg vil påstå, at retten er så lækker, at den sagtens kan serveres som gæstemad – og så kan den endda forberedes i god tid 😉
Opskriften nedenfor giver en ret stor mængde – men så er der jo mad til 2 dage 😀 På 2. dagen kan Chili Con Carnen fx bruges som fyld til pandekager, pizza eller taco-salat 🙂
Den bedste “Chili Con Carne” (nok til 6 pers. eller til 2 dage)
Det skal du bruge:
Olivenolie til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
Ca. 600 g. hakket oksekød
Krydderier:
2 tsk. sød paprika
2 tsk. oregano
1 tsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. kanel
1 tsk. tørrede basilikum
1/2 tsk. tørrede timian
1/2 tsk. stødt koriander
Et drys cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
2-3 hakket gulerødder
1 stor rød peberfrugt
1 frisk rød chili (u. kerner)
1 håndfuld fint hakket soltørret tomat
1 tsk. boullion (jeg bruger den økologiske ”Harbamere”)
En god slat rødvin
Ca. 1 ½ dl. vand
1 dåse hakkede tomater
3 spsk. tomatpuré
355 g. kidneybønner fra dåse
Tilbehør:
Grove fuldkornsris (beregn ca. 1 dl. rå ris pr. person)
Et drys gurkemeje til pynt på risene
Salat med sød/saltet knas (se opskrift længere nede)
Agurk stænger, cherrytomater og majs.
Sådan gør du:
- Varm olivenolie op i en gryde.
- Brun løg og hvidløg.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det sammen med løgene.
- Tilsæt alle krydderierne, fint hakket gulerødder og peberfrugt.
- Rør finthakket soltørret tomat, hakket chili, boullion, vin, vand, hakket tomater og tomatpure i gryden.
- Lad det snurre i mindst 1 time under svag varme.
- Tilsæt kidneybønner og lad retten simre i 5-10 min.
- Kog risene som anvist på pakken.
Server din varme Chili Con Carne med ris og evt. nedenstående salat 🙂
Salat med sød & saltet knas
Det skal du bruge:
1 bakke babyleaves
Knas:
2,5 spsk. solsikkekerner
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. honning
Havsalt
Sådan gør du:
- Skyld salaten og anret den i en serveringsskål.
- Varm honningen op på en pande. Når honningen begynder at bruse op tilsættes kernerne, lad det simre under middelvarme i et par minutter. Drys med havsalt, bred det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
- Fordel den afkølet knas over salaten.
Ingen kommentarer endnu