"Chili Con Carne" & "Salat m. sød & saltet knas" (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

De lækreste “Dark Choco Trøfler” (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

Det er fredag, det er weekend og dét skal selvfølgelig fejres med en mægtig lækker opskrift her på bloggen. Jeg deler nemlig min viiildt lækre opskrift på “Dark Choco Trøfler” med jer 🙂 De smager vidunderligt, bombastisk og sammen med friske jordbær vil de gøre enhver sommeraften perfekt 😉

De skønneste "Dark Choco Trøfler" :) De passer perfekt til en kop kaffe, til friske jordbær eller til et glas asti ;)

De skønneste “Dark Choco Trøfler” 🙂 De passer perfekt til en kop kaffe, til friske jordbær eller til et glas asti 😉

De indeholder ingen raffineret sukker, gluten eller laktose, men består af sorte bønner, kakao af god kvalitet og en masse andre dejlige ingredienser. De er et sundere alternativ til kage, slik eller bare traditionelle chokoladetrøfler 🙂

Denne opskrift vil være en favorit hos alle chokoladefans ;)

Denne opskrift vil være en favorit hos alle chokoladefans 😉

“Dark Choco Trøfler” (ca. 30 stk.)

Det skal du bruge:

Trøffeldej:

1 dåse sorte bønner (240 g. drænet vægt)

1 spsk. blød kokosolie

1 spsk. peanutbutter smooth

25 g. fedtfattig kakaopulver (fx fra Urtekram)

3 spsk. FiberSirup Gold fra “Sukrin” (alternativ kan du bruge honning eller agavesirup)

1 spsk. agavesirup

1 tsk. ren vaniljepulver

2 spsk. glutenfri havregryn

1,5 spsk. kokosfibermel

1 spsk. alm. kokosmel (det du kan købe i supermarkeder)

Chokoladeovertræk & krymmel:

150 g. sukkerfri & laktosefri mørkchokolade

1 tsk. kokosolie

15 g. hasselnødder

Trøffeldejen er i sig selv super lækker - man får lyst til at spise det hele med en ske ;D

Trøffeldejen er i sig selv super lækker – man får lyst til at spise det hele med en ske ;D

Sådan gør du:

– Alle trøffel ingredienserne foodprocesses/blendes til en ensartet og fin masse.

– Stil trøffeldejen på køl i ca. 30 min. i en skål med film over (således der ikke dannes skorpe på dejen).

– Rist hasselnødderne på en tør pande og hak dem fint.

– Tril dejen til ca. 30 kugler.

– Smelt chokoladen over vandbad og rør kokosolie i den smeltet chokolade.

– Dyp trøffelkuglerne i chokolade.

– Pynt alle (eller halvdelen) af trøflerne med hakket hasselnødder.

– Lad dine trøfler størkne, sæt dem evt. på køl.

– Opbevar dine trøfler i køleskabet, her kan de holde sig op til en uge. Trøflerne kan også fryses.

Gem dine trøfler i køleskabet eller frys dem ned :)

Gem dine trøfler i køleskabet eller frys dem ned 🙂

   

4

  • fabfood

    Hej Maria,

    Du kan bruge Almondbutter (kan købes i helsekost eller Matas) eller kokosolie 🙂

    Mange knus
    Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Kan man bruge noget andet end peanut butter, eller helt undgå det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • fabfood

    Hej Johanne,

    Du kan evt. prøve med blendet havregryn eller fedtreduceret mandelmel 🙂

    Knus Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Ej hvor ser det lækkert ud!
    Kan man bruge noget andet end kokosfibermel? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Chili Con Carne" & "Salat m. sød & saltet knas" (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)