De lækreste “Dark Choco Trøfler” (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)
Det er fredag, det er weekend og dét skal selvfølgelig fejres med en mægtig lækker opskrift her på bloggen. Jeg deler nemlig min viiildt lækre opskrift på “Dark Choco Trøfler” med jer 🙂 De smager vidunderligt, bombastisk og sammen med friske jordbær vil de gøre enhver sommeraften perfekt 😉
De indeholder ingen raffineret sukker, gluten eller laktose, men består af sorte bønner, kakao af god kvalitet og en masse andre dejlige ingredienser. De er et sundere alternativ til kage, slik eller bare traditionelle chokoladetrøfler 🙂
“Dark Choco Trøfler” (ca. 30 stk.)
Det skal du bruge:
Trøffeldej:
1 dåse sorte bønner (240 g. drænet vægt)
1 spsk. blød kokosolie
1 spsk. peanutbutter smooth
25 g. fedtfattig kakaopulver (fx fra Urtekram)
3 spsk. FiberSirup Gold fra “Sukrin” (alternativ kan du bruge honning eller agavesirup)
1 spsk. agavesirup
1 tsk. ren vaniljepulver
2 spsk. glutenfri havregryn
1,5 spsk. kokosfibermel
1 spsk. alm. kokosmel (det du kan købe i supermarkeder)
Chokoladeovertræk & krymmel:
150 g. sukkerfri & laktosefri mørkchokolade
1 tsk. kokosolie
15 g. hasselnødder
Sådan gør du:
– Alle trøffel ingredienserne foodprocesses/blendes til en ensartet og fin masse.
– Stil trøffeldejen på køl i ca. 30 min. i en skål med film over (således der ikke dannes skorpe på dejen).
– Rist hasselnødderne på en tør pande og hak dem fint.
– Tril dejen til ca. 30 kugler.
– Smelt chokoladen over vandbad og rør kokosolie i den smeltet chokolade.
– Dyp trøffelkuglerne i chokolade.
– Pynt alle (eller halvdelen) af trøflerne med hakket hasselnødder.
– Lad dine trøfler størkne, sæt dem evt. på køl.
– Opbevar dine trøfler i køleskabet, her kan de holde sig op til en uge. Trøflerne kan også fryses.
Der er 97% kulhydrater i sorte bønner, så om du bruger sukker eller sukker fra en bønne er ikke meget sundere 👎🏼