“Chocolate Chip & Sweet P Brownie” (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Denne brownie er svampet, chewy, overdådig og fyldt med chokolade 🙂 Den er lavet på sødekartofler, hvilket gør konsistens blød og karamelagtig 😀
Lad dig ikke skræmme af de sødekartofler, de kan hverken smages eller ses i kagen. Den eneste der kender til den “hemmelige ingrediens” er dig 🙂
Jeg har endnu ikke mødt en, som ikke faldt pladask for denne dejlige Brownie – så jeg er ganske sikker på, at den også bliver din nye favorit 😀
“Chocolate Chip & Sweet P Brownie” (ca. 12-16 stk.)
Det skal du bruge:
600 g. sødekartofler (vægt m. skræl)
170 g. bløde iranske dadler (vægt u. sten)
Tørre ingredienser:
80 g. mandler
25 g. fedtreduceret mandelmel
25 g. fedtreduceret kokosmel (også kaldt kokosfibermel)
50 g. fuldkornsrismel (kan fx erstattes af boghvedemel)
4,5 spsk. fedtfattig kakaopulver
1/2 tsk. ren vaniljepulver
1/4 tsk. kanel
1 knivspids salt
Derudover:
1 spsk. agavesirup (kan erstattes med honning)
2 spsk. FiberSirup Clear (kan erstattes med honning)
75 g. grofthakket sukkerfri & laktosefri mørkchokolade
Sådan gør du:
– Skræl og skær de søde kartofler ud i store stykker. Kog dem møre i ca. 20 min.
– Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn.)
– Blend de møre søde kartofler og dadler til en puré.
– Blend eller hak mandlerne til mel.
– Rør derefter mandelmelet og alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
– Tilsæt puréen, agavesirup og FiberSirup Clear og pisk det godt sammen med en elpisker.
– Hak chokoladen groft, og vend det i dejen.
– Beklæd en lille bradepande/form med bagepapir, fordel dejen heri.
– Kagen bages midt i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 min. Sluk ovenen og lad kagen hvile i den varme ovn i 15 min.
– Lad kagen køle helt af inden den nydes 🙂
– Kagen opbevares på køl i op til 3 dage, og kan sagtens fryses.
God bagelyst 🙂
Ingen kommentarer endnu