"The FABFood Jordbærtærte" (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)

“Chocolate Chip & Sweet P Brownie” (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Denne brownie er svampet, chewy, overdådig og fyldt med chokolade 🙂 Den er lavet på sødekartofler, hvilket gør konsistens blød og karamelagtig 😀 

Hvad siger du til en sprød overfalde, en blød midte og en lækker smag af chokolade?

Hvad siger du til en sprød overfalde, en blød midte og en lækker smag af chokolade?

Lad dig ikke skræmme af de sødekartofler, de kan hverken smages eller ses i kagen. Den eneste der kender til den “hemmelige ingrediens” er dig 🙂

Jeg har endnu ikke mødt en, som ikke faldt pladask for denne dejlige Brownie – så jeg er ganske sikker på, at den også bliver din nye favorit 😀

brownie1

“Chocolate Chip & Sweet P Brownie” (ca. 12-16 stk.)

Det skal du bruge:

600 g. sødekartofler (vægt m. skræl)

170 g. bløde iranske dadler (vægt u. sten)

Tørre ingredienser:

80 g. mandler

25 g. fedtreduceret mandelmel

25 g. fedtreduceret kokosmel (også kaldt kokosfibermel)

50 g. fuldkornsrismel (kan fx erstattes af boghvedemel)

4,5 spsk. fedtfattig kakaopulver

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1/4 tsk. kanel

1 knivspids salt

Derudover:

1 spsk. agavesirup (kan erstattes med honning)

2 spsk. FiberSirup Clear (kan erstattes med honning)

75 g. grofthakket sukkerfri & laktosefri mørkchokolade

Her er kagen klar til en tur i ovnen. Husk at lade den efterhvile i 15 min. i den varme ovn ;)

Her er kagen klar til en tur i ovnen. Husk at lade den efterhvile i 15 min. i den varme ovn 😉

Sådan gør du:

– Skræl og skær de søde kartofler ud i store stykker. Kog dem møre i ca. 20 min.

– Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn.)

– Blend de møre søde kartofler og dadler til en puré.

– Blend eller hak mandlerne til mel.

– Rør derefter mandelmelet og alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

– Tilsæt puréen, agavesirup og FiberSirup Clear og pisk det godt sammen med en elpisker.

– Hak chokoladen groft, og vend det i dejen.

– Beklæd en lille bradepande/form med bagepapir, fordel dejen heri.

– Kagen bages midt i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 min. Sluk ovenen og lad kagen hvile i den varme ovn i 15 min.

– Lad kagen køle helt af inden den nydes 🙂

– Kagen opbevares på køl i op til 3 dage, og kan sagtens fryses.

 

God bagelyst 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"The FABFood Jordbærtærte" (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)