“The FABFood Jordbærtærte” (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)
Sommeren er ved at lakke mod enden, meeen derfor kan man altid presse en jordbærtærte ned 😀 Denne jordbærtærte er uden crap, smager guddommeligt og består kun af ene gode sager 😉
Bunden er en klassisk mazarinbund, som er sprød udenpå og dejlig blød og svampet indeni. Cremen er laktosefri og plantebaseret, den er nemlig lavet af tofu, og smager som en drøm 😀
Jeg serverede denne lækre tærte til min fødselsdag, og alle gæsterne var virkelig begejstret for, at noget så alternativ og sundere kunne smage så godt. Så du kan roligt bage denne kage, for den smager af vaskeægte jordbærtærte, og ikke af “sundhedskage” 😀
Du kan snildt bage bunden dagen før og lave kagecremen i forvejen, så er det nemlig hurtigt at bikse tærten sammen inden gæsterne ringer på døren 🙂
“The FABFood Jorbærtærte” (nok til 8-10 pers.)
Mazarinbund:
260 g. sukkerfri marcipan (Du kan lave din egen, ellers kan du købe en sukkerfri variant fra Isis, Odense Marcipan eller hos helsekost)
1 spsk. agavesirup (alternativt kan du bruge honning eller FiberSirup Gold)
2 æg
20 g. fedtreduceret kokosmel fra Funktionelmad (alternativ kan du bruge kokosfibermel)
1 tsk. ren vaniljepulver
1,5 spsk. stuetempereret smagsneutral kokosolie
Tofu-Vanilje Kagecreme (dette giver 1 portion, der skal kun bruges 1/2 portion til kagen):
1 pakke fast silkentofu på 400 g. (kan købes i Kvickly eller hos Helsekost)
1 spsk. SukrinMelis
1 tsk. ren vaniljepulver
appelsinsaft fra 1 øko appelsin
15 bløde dadler u. sten
15 dråber Sweet Drops “English Toffee”
3-4 spsk. agave
Derudover:
100 g. sukkerfri, laktosefri mørkchokolade
1 tsk. honning
1 bakke friske jordbær
Sådan gør du:
Mazarinbund:
– Alle ingredienserne køres på en foodprocessor eller meget kraftig blender.
– Dejen skal blive ensartet, blød og klistret.
– Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn.)
– Smør en tærteform (22-24 cm.) med smagsneutral kokosolie og fordel dejen heri.
– Bag bunden midt i ovnen på 175 grader i ca. 20-24 min. Bunden skal blive gylden, men må ikke blive for mørk, så hold godt øje med ovnen.
– Lad den varme tærtebund køle af på en rist i formen.
– Efter 1 time, kan den forsigtigt vippes ud af formen, lad den køle helt af på bageristen.
Tofu-Vanilje Creme:
– Alle ingredienserne køres på en foodprocessor eller kraftig blender.
– Smag cremen til med Sweet Drops og agavesirup.
– Opbevar cremen på køl indtil den skal bruges.
– * Bemærk du kun skal bruge 1/2 portion af cremen til jordbærtærten. Cremen kan holde sig på køl i op til 5 dage og kan sagtens fryses.
Jordbærtærten skal samles og finish:
– Smelt chokoladen over vandbad, tilsæt honning og rør det godt sammen.
– Fordel chokoladen over bunden. Sæt bunden på en serveringstallerken og sæt den på køl, således chokoladen størkner.
– Når chokoladen har sat sig, fordeles 1/2 af kagecremen over bunden.
– Vask og skær jordbærerne ud i halve. Pynt kagen med jordbærerne.
SÅ ER DER LÆKKER JORDBÆRTÆRTE!! Som kan nydes med god samvittighed 🙂
Tips:
– Jordbærtærten kan holde sig op til 3 dage i køleskabet.
– Lav endelig en hel portion kagecreme, den kan nemlig fryses! Den resterende creme kan bruges som topping til muffins, cupcakes osv. Kagecremen kan også fordeles i isforme, voila så har du hjemmelavet sundere is.
– Kan du ikke finde pæne og lækre jordbær, kan du bruge andre slags bær på tærten. Fx blåbær, hindbær, brombær eller bløde ferskner.
Ingen kommentarer endnu