“Chunky Monkey Cake” – Verdensbedste banankage! (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)
WOW! Denne opskrift er saftsusme en VINDER!!! Konsistens, smag, krumme og sammensætning af smage er til et stort 12-tal 😀 (og har dommerpanel på, som ikke kan lide “sunde” kager, men denne her blev mere end godkendt).
Lidt om den fantastiske kage:
– Den er glutenfri, laktosefri og indeholder ikke raffineret sukker.
– Den indeholder fuldkorn.
– Kagen får smag fra efterårets varme krydderier.
– Kagens blødhed får modstand af ovnristet nødder og store chokolade stykker.
– Kagens MINDER virkelig om en “rigtig” banankage – den har den helt rigtig svampet brød krumme.
– Jeg har fundet inspiration fra en af min mors gamle opskrifter. Jeg kan huske, at jeg elskede at hendes banankage var krydret – så det blev ført ind i min opskrift 🙂
Lyder det ikke bare som uimodståelig kage oplevelse??? 🙂
“Chunky Monkey Cake” (en lille brødform – nok til ca. 6-8 pers. eller 4 pers. der spiser amok :D)
Det skal du bruge:
25 g. valdnødder
25 g. mandler
2 store æg
25 g. Sukrin Gold
25 g. FiberSirup Clear (fra Funktionel Mad)
35 g. blød dansk honning
3 meget modne bananer (ca. 320 g.)
20 g. smags neutral kokosolie (fx fra Urtekram)
1 tsk. ren vaniljepulver
1 tsk. kanel
1/4 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. stødt muskatnød
1 knivspids salt
1 tsk. glutenfri bagepulver
1/2 tsk. natron
60 g. fuldkornsrismel
10 g. fedtreduceret kokosmel fra Funktionel Mad (kokosfibermel fra Urtekram kan også bruges)
25 g. glutenfri havremel
25 g. kastanjemel
100 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade i grove stykker
Smags neutral olie til formen
Sådan gør du:
– Ovnen tændes på 180 grader (alm. ovn).
– Valnødder og mandler hakkes groft, rist dem midt i ovnen på 180 grader i 5-6 min.
– Æg, Sukrin Gold, FiberSirup Clear og honning piskes godt sammen med en elpisker – det skal blive rigtig luftigt.
– Mos bananerne med en gaffel (gerne lidt groft, så kagen får struktur).
– Kokosolie smeltes og skal derefter afkøles til stuetemperatur.
– Bananmos og kokosolie piskes sammen med æggemassen.
– Krydderier, salt, bagepulver og natron røres i dejen.
– Vej melet af (sigt evt. kastanjemel) og rør det lidt efter lidt i dejen.
– Chokoladen hakkes i grove stykker.
– Vend chokoladestykkerne og de hakkede nødderne i dejen med en dejskraber eller grydeske.
– Smør en brødform godt med olie og fordel dejen heri.
– Bag kagen i ca. 50 min. midt i ovnen på 180 grader (alm. ovn). Kagen skal være gylden, men for en sikkerheds skyld; hold godt øje med ovnen, ovne opfører sig bekendt forskelligt 🙂
– Lad kagen køle af i formen i 1 times tid.
– Vend kagen forsigtigt ud af formen, og lad den køle helt af på en bagerist.
– Kagen opbevares på køl i op til 3 dage. Kagen kan også fryses. Det anbefales, at skærer kagen ud i passende stykker, læg evt. mellemlægnings papir imellem stykkerne, hvis de skal på frost.
Jeg er helt sikker på, at dette også bliver din nye yndlingskage 😀
God bagelyst!
Hvad kan jeg bruge i stedet for kastanjemel og kan jeg undvære honningen og komme mere fiber sirup gold i ?