“Fudge Brownie Icecream” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Her kommer isen for alle chokoladeelskere! Ben & Jerry’s har ikke en chance, for du kan sagtens lave en fantastisk lækker variant selv 😀 Og bedst af alt er denne variant både sundere, uden crap/tilsætningsstoffer, og smagen er altså mindst ligeså god 🙂
For at lave denne “Fudge Brownie Icecream” kræver det, at du har 2 gode stykker brownie på lager eller i fryseren. Find opskriften på “Chocolate Chip & Sweet P Brownie” lige her.
Denne opskrift kan både laves til “liter-is” eller som delikate ispinde – valget er dit 🙂
“Fudge Brownie Icecream” (1 portion/7 ispinde)
Det skal du bruge:
300 g. Silken Tofu (Jeg køber den fra “Clearspring” i Helsam)
3 spsk. fedtfattig kakaopulver
15 g. Sukrinmelis
2 tsk. FiberSirup Gold
1/2 tsk. ren vaniljepulver
10 bløde dadler u. sten
10 dråber SweetDrops “English Toffee”
1 lille moden banan (ca. 75 g.)
2 stk. (ca. 130 g.) “Chocolate Chip & Sweet P Brownie”
Derudover (hvis du laver ispinde):
Sukkerfri og laktosefri mørk chokolade til pynt
Kokosmel og frysetørret hindbær til pynt
Sådan gør du:
– Alle ingredienserne (undtaget brownie og pynt ;D) blendes eller foodprocesses til en ensartet og silkeblød massen.
– Herefter afkøles isen i køleskabet i ca. 1 time.
– Skær brownie stykkerne ud i små mundrette bidder.
– Har du en ismaskine køres isen på maskinen i ca. 20 min.
– Tilsæt browniestykkerne til sidst og kør isen i 5 min. på ismaskinen.
– EJER DU IKKE EN ISMASKINE?? Kan du piske isen med en elpisker. Sæt herefter isen på frost, og pisk hver 1/2 time indtil isen er frossen. Således lykkes det dig at lave is uden at det krystallisere.
Valg 1 – Liter is:
– Efter isen er blevet kørt på maskine, skal den 1-2 timer på frost. Og herefter er isen klar til servering.
Valg 2 – ispinde:
– Efter isen er blevet kørt på maskine, fyldes isen på ispindeforme (jeg fik 7 stks.).
– Isen sættes herefter på frost natten over.
– Næste dag dyppes isen en og en i smeltet chokolade og drysses med krymmel. Skynd dig at sættes isen på frost lige efter chokoladeovertræk (isen smelter nemlig let, når den får kontakt med varme).
– Sæt den færdige ispind på frost 1/2-1 time før servering.
– Gem ispindende i en lukket beholder på frost.
VOILA! Så er der homemade icecream 🙂
Ingen kommentarer endnu