“Soft Peanut Fudge” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Disse silkebløde karameller er virkelig lækre! De er super hurtigt at bikse sammen, ingredienslisten er kort og de er nærmest “raw” 🙂
Karamellerne er nemlig en alternativ version, de skal nemlig først blendes og derefter fryses – og så skal de faktisk også opbevares på frys. Det bedste af det hele er, at de består af en masse naturlige ingredienser, så de kan faktisk kaldes sunde 😀
“Soft Peanut Fudge” (ca. 25 stk.)
Det skal du bruge:
1 stor (110 g.) meget moden banan
120 g. smooth peanutbutter (uden sukker, fx fra Urtekram)
1 spsk. (16 g.) blød smagsneutral kokosolie
1/2 tsk. ren vaniljepulver
1 spsk. agave
1 spsk. FiberSirup Clear fra Funktionel Mad
1 spsk. sukkerfri kakaopulver
8 dråber Sweet Drops “Chokolade” fra Sukrin (kan undlades)
Sådan gør du:
- Tjek at din kokosolie er blød nok. Hvis ikke skal den varmes i en gryde og derefter afkøles (her dræber man så rawkonceptet :D)
- Alle ingredienser blendes eller foodprocesses til en fløjlsblød ensartet masse.
- Beklæd en lille form (jeg brugte en folieform) med bagepapir, hæld massen deri, stil den i fryseren natten over.
- Dagen efter skæres fudgen ud i passende firkanter.
- Opbevar din fudge i fryseren, ta’ dem ud 2 min. før de skal nydes – så har de nemlig den rette konsistens 🙂
Tip:
Er du ikke så vild med peanutbutter, kan du erstatte den med almondbutter (mandelsmør), eller lave en 50/50:) Det kan købes i Helsekost eller du kan lave din egen 🙂
HAPS!!!
De ser jo vildt lækre ud!!! 😀 Det må jeg prøve en dag!