"Fudge Brownie Icecream" (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

“Soft Peanut Fudge” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Disse silkebløde karameller er virkelig lækre! De er super hurtigt at bikse sammen, ingredienslisten er kort og de er nærmest “raw” 🙂

Lækker chewy peanut fudges - helt uden e-numre, gluten, laktose og raffineret sukker :)

Lækker chewy peanut fudges – helt uden e-numre, gluten, laktose og raffineret sukker 🙂

Karamellerne er nemlig en alternativ version, de skal nemlig først blendes og derefter fryses – og så skal de faktisk også opbevares på frys. Det bedste af det hele er, at de består af en masse naturlige ingredienser, så de kan faktisk kaldes sunde 😀

Ingredienslisten er kort, fremgangsmåden er nem og lige til, og smagen er delikat :)

Ingredienslisten er kort, fremgangsmåden er nem og lige til, og smagen er delikat 🙂

“Soft Peanut Fudge” (ca. 25 stk.)

Det skal du bruge:

1 stor (110 g.) meget moden banan

120 g. smooth peanutbutter (uden sukker, fx fra Urtekram)

1 spsk. (16 g.) blød smagsneutral kokosolie

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1 spsk. agave

1 spsk. FiberSirup Clear fra Funktionel Mad

1 spsk. sukkerfri kakaopulver

8 dråber Sweet Drops “Chokolade” fra Sukrin (kan undlades)

peanutfudge2

Sådan gør du:

  • Tjek at din kokosolie er blød nok. Hvis ikke skal den varmes i en gryde og derefter afkøles (her dræber man så rawkonceptet :D)
  • Alle ingredienser blendes eller foodprocesses til en fløjlsblød ensartet masse.
  • Beklæd en lille form (jeg brugte en folieform) med bagepapir, hæld massen deri, stil den i fryseren natten over.
  • Dagen efter skæres fudgen ud i passende firkanter.
  • Opbevar din fudge i fryseren, ta’ dem ud 2 min. før de skal nydes – så har de nemlig den rette konsistens 🙂

Tip:

Er du ikke så vild med peanutbutter, kan du erstatte den med almondbutter (mandelsmør), eller lave en 50/50:) Det kan købes i Helsekost eller du kan lave din egen 🙂

   

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Fudge Brownie Icecream" (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)