"Bountysalat" - spidskål bliver forvandlet til slik (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Ovnbagt Græskarsalat m. æble & parma

Efterårets højdepunkter er absolut græskar, æbler og kål 😀 Når græskar er i sæson kan man snildt få det til billige penge og smagen er selvfølgelig også bedst på dette tidspunkt. 

Efterårs salat når det er bedst :) Græskar, æble, løg og parma i en skøn forening.

Efterårs salat når det er bedst 🙂 Græskar, æble, løg og parma i en skøn forening.

Forleden opfandt jeg en ny varm græskarsalat (den smager også fantastisk kold dagen derpå :D). Jeg tog alle mine efterårs yndlings ingredienser, mixede det sammen til en ovnbagt salat og resultatet var FANTASTISK 🙂

Ovnbagte græskarbåde vendt i olivenolie og krydret med salt og peber.

Ovnbagte græskarbåde vendt i olivenolie og krydret med salt og peber.

Jeg serverede græskarsalaten med Bountysalat og grillet flanksteak 🙂 Græskarsalaten gør sig godt til det meste kød, og er et dejligt alternativt til ovnbagte kartofler og rodfrugter.

græskar 2

Ovnbagt Græskarsalat m. æble & parma (nok til 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

1 hokkaido græskar

Olivenolie

Salt & peber (brug evt. Herbamare Urtesalt for at pimpe smagen op)

ca. 1 spsk. flydende honning

2 æbler

1 stort løg

110 g. parmaskinke

En lille håndfuld persille

 

Sådan gør du:

  • Vask græskarret grundigt (behold skrælden på), skær det midt over, udhul det for kerner og “trævler”.
  • Skær græskarret i både, vend bådene i olivenolie, krydder med salt og peber. Bådene bages i midt i ovnen v. 200 grader (alm. ovn) i ca. 10-15 min.
  • Løg og æbler skæres i både, vend dem ligeledes i olivenolie.
  • Efter græskarret har bagt i ovnen i 10-15 min. vendes bådene. Løg og æblebådene lægges nu oven på græskarbådene. Lad det bage i ovnen i ca. 20-25 min. mere.
  • Rist parmaskinken på en tør pande.
  • Dryp honning ud over den varme græskarsalat, pynt med parmaskine og persille.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Bountysalat" - spidskål bliver forvandlet til slik (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)