Ovnbagt Græskarsalat m. æble & parma
Efterårets højdepunkter er absolut græskar, æbler og kål 😀 Når græskar er i sæson kan man snildt få det til billige penge og smagen er selvfølgelig også bedst på dette tidspunkt.
Forleden opfandt jeg en ny varm græskarsalat (den smager også fantastisk kold dagen derpå :D). Jeg tog alle mine efterårs yndlings ingredienser, mixede det sammen til en ovnbagt salat og resultatet var FANTASTISK 🙂
Jeg serverede græskarsalaten med Bountysalat og grillet flanksteak 🙂 Græskarsalaten gør sig godt til det meste kød, og er et dejligt alternativt til ovnbagte kartofler og rodfrugter.
Ovnbagt Græskarsalat m. æble & parma (nok til 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
1 hokkaido græskar
Olivenolie
Salt & peber (brug evt. Herbamare Urtesalt for at pimpe smagen op)
ca. 1 spsk. flydende honning
2 æbler
1 stort løg
110 g. parmaskinke
En lille håndfuld persille
Sådan gør du:
- Vask græskarret grundigt (behold skrælden på), skær det midt over, udhul det for kerner og “trævler”.
- Skær græskarret i både, vend bådene i olivenolie, krydder med salt og peber. Bådene bages i midt i ovnen v. 200 grader (alm. ovn) i ca. 10-15 min.
- Løg og æbler skæres i både, vend dem ligeledes i olivenolie.
- Efter græskarret har bagt i ovnen i 10-15 min. vendes bådene. Løg og æblebådene lægges nu oven på græskarbådene. Lad det bage i ovnen i ca. 20-25 min. mere.
- Rist parmaskinken på en tør pande.
- Dryp honning ud over den varme græskarsalat, pynt med parmaskine og persille.
Ingen kommentarer endnu