Ovnbagt Græskarsalat m. æble & parma

Svampet “Æblekage m. marcipan & kartofler” (uden mel, glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Ingen efterår uden æblekage – basta! Denne sag er svampet, blød og har alle de “ægte” æblekage smage 🙂 Sukkerfri marcipan, kanel, saftige æbler og den hemmelige ingrediens kartofler udgør denne skønne efterårskage.

En rigtig efterårskage med æbler, kanel, marcipan og kartofler :)

En rigtig efterårskage med æbler, kanel, marcipan og kartofler 🙂

 Kagen er ret speciel, ikke kun fordi den indeholder kartofler, men fordi den faktisk ikke indeholder mel. Konsistensen er derfor anderledes end en traditionel kage, men det har ikke noget at sige, for efter første bid er du i æblekage-himlen 🙂

Kagen smager både dejligt lun som kold, og hvis du virkelig vil forkæle dig selv eller dine gæster, skal kagen serveres med laktosefri yoghurt rørt med vanilje og sukrin eller en klat laktosefri flødeskum 😀

Kagen er svampet og saftig, og den kan spises både lun og kold :)

Kagen er svampet og saftig, og den kan spises både lun og kold 🙂

“Æblekage m. marcipan & kartofler” (nok til 8-10 sultne kagegæster)

Det skal du bruge: 

300 g. kogte kolde kartofler

35 g. stuetempereret smagsneutral (eller alm.) kokosolie

3 æg

45 g. Fibersirup Clear (kan købes i Matas, Helsekost eller på nettet. Alternativt kan du erstatte med agave eller honning)

30 g. alm. Sukrin

35 g. Sukrin Gold

1 tsk. ren vaniljepulver

ca. 600 g. æbler

1 spsk. kanel

1/4 tsk. kardemomme

1 lille knivspids salt

70 g. sukkerfri marcipan (fx fra Isis)

4-5 spsk. hakket mandler til pynt

Et lille drys Sukrin Gold og kanel til topping

æblekage

Sådan gør du:

  • De kolde kogte kartofler blendes med kokosolie og salt.
  • I en skål piskes æg med Fibersirup Clear, alm. Sukrin, Sukrin Gold og ren vaniljepulver.
  • Vend kartoffelmassen i.
  • Gem et æble til pynt. Resten af æblerne skrælles og skæres i tern.
  • Æblerne i tern vendes med kanel og kardemomme.
  • Riv marcipanen groft.
  • Æbletern og marcipan vendes i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir, siderne smøres med kokosolie, dejen fordeles i formen.
  • Skær det sidste æble i skiver, fordel det på toppen af din kage.
  • Til sidst drysses de hakket mandler, Sukrin Gold og kanel over kagen.
  • Kagen bages midt i ovnen på 200 grader i ca. 1,5 time. Efter ca. 50 min. i ovnen lægges et stykke staniol over kagen, herefter skal den bages færdig. Hold godt øje med kagen, ovne kan som sagt opføre sig forskelligt.
Et godt råd er, at ligge staniol over kagen, når halvdelen af bagetiden er gået :)

Et godt råd er, at ligge staniol over kagen, når halvdelen af bagetiden er gået 🙂

OBS:

  • Kagen skal være gylden, og når du stikker i midten med en strikkepind, skal der ikke hænge dej ved. Kagen vil være saftig og blød, men den sætter sig, når den bliver koldere.
  • Kagen kan holde sig i køleskabet i op til 3 dage.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt Græskarsalat m. æble & parma