“Fab Foods Deluxe Pebernødder” (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)
Ingen jul uden pebernødder 😀 Som nogle af jer måske kan huske fra sidste jul, så er min yndlings julekage pebernødder 😉
Det har været en spændende kamp at få kreeret de helt perfekte glutenfri, laktosefri og forholdsvis sukkerfri pebernødder – MEN NU LYKKEDES DET 🙂
De er sprøde, uden at være så hårde at tænderne nærmest knækker 😉 De smager af vaskeægte pebernødder, og så har de en lethed og elegant krumme 😉
De er sødet med økologisk kokospalmesukker fra Urtekram og Sukrin Gold, deres sprødhed får de fra økologisk smagsneutral kokosolie og hjortaksalt 🙂
Jeg kan varmt anbefale disse lækre pebernødder – de skal hvert fald bages masser af gange i mit køkken resten af julen. Min nye opskrift er uden at blinke med øjet en sikker vinder!
“Fab Foods Deluxe Pebernødder” (1 plade/ca. 95-105 stk.)
Det skal du bruge:
60 g. smagsneutral kokosolie (stuetempereret)
50 g. kokospalmesukker
30 g. Sukrin Gold
1 æg
Mel:
50 g. fuldkornsrismel
40 g. majsmel
10 g. fedtreduceret kokosmel/kokosfibermel
20 g. majsstivelse
Krydderier og hævemiddel:
1 tsk. kanel
1/2 tsk. ren vaniljepulver
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødt hvid peber
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. hjortaksalt
Sådan gør du:
- Kokosolien skal være blød. Giv den evt. en hurtig tur i gryden (det må endelig ikke være varmt eller flydende).
- Kokosolie, kokospalmesukker og Sukrin Gold røres godt sammen (brug evt. dejkrogene til elpiskeren eller en røremaskine). Kokospalmesukkeret og Sukrin Gold skal være helt opløst.
- Afvej mel i en skål og rør alle krydderierne samt hjortaksalt deri.
- Mel- og krydderiblandingen tilsættes lidt efter lidt i den vådedej – rør godt rundt i mens.
- Når dejen er rørt godt sammen, rører du liiiige en ekstra gang i et par minuttter 😉 Det er nemlig vigtigt, at denne småkagedej bliver rørt godt sammen.
- Dejen samles med hænderne, placeres i en skål, hvor der lægges husholdningsfilm over. Lad dejen hvile 30-40 min. i køleskabet.
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
- Tril den afkølet dej til pebernødder (jeg fik ca. 95-105 stks.) og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pebernødderne må gerne trilles lidt mindre, da de hæver en del under bagningen.
- Bag dine pebernødder øverst i ovnen v. 180 grader (alm. ovn.) i ca. 10-12 min. De er færdige når de er flotte gyldne.
- Lad de færdigbagte pebernødder køle helt af inden du putter dem i julekagedåsen 🙂
Tips:
- Er dine pebernødder ikke sprøde nok, eller bliver de blødere efter et par dage så skal de bare bages igen 😀 Tænd ovnen på 170 grader (alm. ovn) og bag dem igen i ca. 4-5 min. Husk at holde øje 😀
- Hvis du ønsker små pebernødder, kan du sagtens få 120 stks. ud af opskriften 🙂
Du mangler at tilsætte æg. Mit kom i efter røring af sukker og smør, men de er så tørre at det støver ud af munden når man spiser dem.