Svampet "Æblekage m. marcipan & kartofler" (uden mel, glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

“Fab Foods Deluxe Pebernødder” (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)

Ingen jul uden pebernødder 😀 Som nogle af jer måske kan huske fra sidste jul, så er min yndlings julekage pebernødder 😉

Dette må være min hidtil bedste opskrift på glutenfri pebernødder :) Der er ikke så meget andet at sige, end prøv dem :D

Dette må være min hidtil bedste opskrift på glutenfri pebernødder 🙂 Der er ikke så meget andet at sige, end prøv dem 😀

Det har været en spændende kamp at få kreeret de helt perfekte glutenfri, laktosefri og forholdsvis sukkerfri pebernødder – MEN NU LYKKEDES DET 🙂

De er sprøde, uden at være så hårde at tænderne nærmest knækker 😉 De smager af vaskeægte pebernødder, og så har de en lethed og elegant krumme 😉

De er sødet med økologisk kokospalmesukker fra Urtekram og Sukrin Gold, deres sprødhed får de fra økologisk smagsneutral kokosolie og hjortaksalt 🙂

Jeg kan varmt anbefale disse lækre pebernødder – de skal hvert fald bages masser af gange i mit køkken resten af julen. Min nye opskrift er uden at blinke med øjet en sikker vinder!

Intet er bedre end duften af julebag i ovnen :)

Intet er bedre end duften af julebag i ovnen 🙂

“Fab Foods Deluxe Pebernødder” (1 plade/ca. 95-105 stk.)

Det skal du bruge:

60 g. smagsneutral kokosolie (stuetempereret)

50 g. kokospalmesukker

30 g. Sukrin Gold

1 æg

Mel:

50 g. fuldkornsrismel

40 g. majsmel

10 g. fedtreduceret kokosmel/kokosfibermel

20 g. majsstivelse

Krydderier og hævemiddel:

1 tsk. kanel

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1/2 tsk. stødt ingefær

1/2 tsk. stødt hvid peber

1/2 tsk. stødt nellike

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. hjortaksalt

Trille, trille, trille... Disse pebernødder hæver en del ;)

Trille, trille, trille… Disse pebernødder hæver en del 😉

Sådan gør du:

  • Kokosolien skal være blød. Giv den evt. en hurtig tur i gryden (det må endelig ikke være varmt eller flydende).
  • Kokosolie, kokospalmesukker og Sukrin Gold røres godt sammen (brug evt. dejkrogene til elpiskeren eller en røremaskine). Kokospalmesukkeret og Sukrin Gold skal være helt opløst.
  • Afvej mel i en skål og rør alle krydderierne samt hjortaksalt deri.
  • Mel- og krydderiblandingen tilsættes lidt efter lidt i den vådedej – rør godt rundt i mens.
  • Når dejen er rørt godt sammen, rører du liiiige en ekstra gang i et par minuttter 😉 Det er nemlig vigtigt, at denne småkagedej bliver rørt godt sammen.
  • Dejen samles med hænderne, placeres i en skål, hvor der lægges husholdningsfilm over. Lad dejen hvile 30-40 min. i køleskabet.
  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
  • Tril den afkølet dej til pebernødder (jeg fik ca. 95-105 stks.) og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pebernødderne må gerne trilles lidt mindre, da de hæver en del under bagningen.
  • Bag dine pebernødder øverst i ovnen v. 180 grader (alm. ovn.) i ca. 10-12 min. De er færdige når de er flotte gyldne.
  • Lad de færdigbagte pebernødder køle helt af inden du putter dem i julekagedåsen 🙂

pebernødder1

Tips:

  • Er dine pebernødder ikke sprøde nok, eller bliver de blødere efter et par dage så skal de bare bages igen 😀 Tænd ovnen på 170 grader (alm. ovn) og bag dem igen i ca. 4-5 min. Husk at holde øje 😀
  • Hvis du ønsker små pebernødder, kan du sagtens få 120 stks. ud af opskriften 🙂

God julebagelyst 🙂 

1

  • Anne Marie jensen

    Du mangler at tilsætte æg. Mit kom i efter røring af sukker og smør, men de er så tørre at det støver ud af munden når man spiser dem.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet "Æblekage m. marcipan & kartofler" (uden mel, glutenfri, sukkerfri & laktosefri)