Svampet "Æblekage m. marcipan & kartofler" (uden mel, glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

“Fab Foods Deluxe Pebernødder” (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)

Ingen jul uden pebernødder 😀 Som nogle af jer måske kan huske fra sidste jul, så er min yndlings julekage pebernødder 😉

Dette må være min hidtil bedste opskrift på glutenfri pebernødder :) Der er ikke så meget andet at sige, end prøv dem :D

Dette må være min hidtil bedste opskrift på glutenfri pebernødder 🙂 Der er ikke så meget andet at sige, end prøv dem 😀

Det har været en spændende kamp at få kreeret de helt perfekte glutenfri, laktosefri og forholdsvis sukkerfri pebernødder – MEN NU LYKKEDES DET 🙂

De er sprøde, uden at være så hårde at tænderne nærmest knækker 😉 De smager af vaskeægte pebernødder, og så har de en lethed og elegant krumme 😉

De er sødet med økologisk kokospalmesukker fra Urtekram og Sukrin Gold, deres sprødhed får de fra økologisk smagsneutral kokosolie og hjortaksalt 🙂

Jeg kan varmt anbefale disse lækre pebernødder – de skal hvert fald bages masser af gange i mit køkken resten af julen. Min nye opskrift er uden at blinke med øjet en sikker vinder!

Intet er bedre end duften af julebag i ovnen :)

Intet er bedre end duften af julebag i ovnen 🙂

“Fab Foods Deluxe Pebernødder” (1 plade/ca. 95-105 stk.)

Det skal du bruge:

60 g. smagsneutral kokosolie (stuetempereret)

50 g. kokospalmesukker

30 g. Sukrin Gold

1 æg

Mel:

50 g. fuldkornsrismel

40 g. majsmel

10 g. fedtreduceret kokosmel/kokosfibermel

20 g. majsstivelse

Krydderier og hævemiddel:

1 tsk. kanel

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1/2 tsk. stødt ingefær

1/2 tsk. stødt hvid peber

1/2 tsk. stødt nellike

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. hjortaksalt

Trille, trille, trille... Disse pebernødder hæver en del ;)

Trille, trille, trille… Disse pebernødder hæver en del 😉

Sådan gør du:

  • Kokosolien skal være blød. Giv den evt. en hurtig tur i gryden (det må endelig ikke være varmt eller flydende).
  • Kokosolie, kokospalmesukker og Sukrin Gold røres godt sammen (brug evt. dejkrogene til elpiskeren eller en røremaskine). Kokospalmesukkeret og Sukrin Gold skal være helt opløst.
  • Afvej mel i en skål og rør alle krydderierne samt hjortaksalt deri.
  • Mel- og krydderiblandingen tilsættes lidt efter lidt i den vådedej – rør godt rundt i mens.
  • Når dejen er rørt godt sammen, rører du liiiige en ekstra gang i et par minuttter 😉 Det er nemlig vigtigt, at denne småkagedej bliver rørt godt sammen.
  • Dejen samles med hænderne, placeres i en skål, hvor der lægges husholdningsfilm over. Lad dejen hvile 30-40 min. i køleskabet.
  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
  • Tril den afkølet dej til pebernødder (jeg fik ca. 95-105 stks.) og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pebernødderne må gerne trilles lidt mindre, da de hæver en del under bagningen.
  • Bag dine pebernødder øverst i ovnen v. 180 grader (alm. ovn.) i ca. 10-12 min. De er færdige når de er flotte gyldne.
  • Lad de færdigbagte pebernødder køle helt af inden du putter dem i julekagedåsen 🙂

pebernødder1

Tips:

  • Er dine pebernødder ikke sprøde nok, eller bliver de blødere efter et par dage så skal de bare bages igen 😀 Tænd ovnen på 170 grader (alm. ovn) og bag dem igen i ca. 4-5 min. Husk at holde øje 😀
  • Hvis du ønsker små pebernødder, kan du sagtens få 120 stks. ud af opskriften 🙂

God julebagelyst 🙂 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet "Æblekage m. marcipan & kartofler" (uden mel, glutenfri, sukkerfri & laktosefri)