”Sund glutenfri Lyn-Pizza og nem gulerodssalat” (glutenfri og sukkerfri)
Nogle gange skal aftensmaden bare være nem, sund, enkel, lækker og ikke mindst hurtig at lave.
Her får i opskriften på sunde pizzaer, der både mætter og smager super dejligt. Jeg serverede en frisk gulerodssalat til, så hele baduljen var nok til, at 2 voksne kunne blive mætte.
Pizzaen smager også dejligt dagen efter, så har du et stykke tilbage, er det genialt til frokost 😉
Sund glutenfri Lyn-Pizza (1 bageplade m. 2 frokostpizzaer eller 1 stor)
Det skal du bruge:
Dej:
4 æg
4 tsk. Pofiber
3 spsk. Glutenfri havremel
1 spsk. Fedtreduceret sesammel
4 tsk. Loppefrøskaller (også kaldt Husk)
1 drys salt
1 tsk. Oregano
Fyld:
4-6 spsk. Tomat pastasauce fra Urtekram
2 stk. kyllingebryst i skiver
¼ aubergine i tern
1/2 rødpeber i ringe
1/4 rødløg i tynde skiver
Mozzarella (brug evt. gedeost for en helt laktosefri version)
Oregano
Chiliflager, oliven, rucola og babyleaves til servering.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
- Pisk alle ingredienserne til dejen sammen med en elpisker. Lad dejen trække i 10-15 min., således loppefrøskallerne kommer til at have en bindende og gelerende effekt på dejen.
- På en bageplade med bagepapir smøres dejen ud til 2 lige store pizzaer med en dejskraber. Brug evt. ydersiden på en springform til at få bundene ensartet.
- Forbag pizzabundene i ca. 10 min. ved 200 grader.
- Tag bundene ud, og vend dem om på bagepapiret, således den øverste side nu vender nedad.
- Fordel fyldet på pizzaerne. Herefter bages de færdig i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 min. eller indtil osten er gylden.
Nem gulerodssalat (nok til 2 pers.)
Det skal du bruge:
3 ml. gulerødder (groftrevet)
1 appelsin i små stykker
Et drys havsalt og friskkværnet peber
1 spsk. ristet solsikkekerner og sesamfrø
Så nemt er det:
- Gulerødderne rives groft, appelsinen skæres i små stykker – gem alt saften fra appelsinen.
- Bland det hele sammen, smag til med salt og peber og pynt med ristet kerner/frø.
Hvis ikke man har de sammen, hvad kan man så bruge i stedet i pizzaen?