Glutenfri gulerodsboller (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)
Gulerodsboller går man aldrig gal i byen med – og denne version med havregryn, boghvedemel og mandelmel har en delikat smag og krumme.
Det er en alsidig bolle, som både kan bruges som frokost-, sandwich- og burgerbolle 🙂
Glutenfri gulerodsboller (5-7 stk)
1 dl. mandelmælk (soya-, ris- eller kokosmælk kan også bruges)
1 tsk. fiberhusk
1 spsk. olivenolie
1. knivspids salt
1. tsk. glutenfri bagepulver
1 revet stor gulerod el. 2 små gulerødder
70 g. (ca. 2 dl.) glutenfri havregryn
55 g (ca, 1 dl.) boghvedemel
45 g (ca. 1 dl.) fedtreduceret mandelmel
sesamfrø
Sådan gør du:
- Mandelmælk og fiberhusk blandes sammen – lad det trække i 5 min.
- Tilsæt olie, salt, revet gulerod og bagepulver – og rør det godt sammen.
- Bland havregrynene i dejen.
- Tilsæt melet lidt efter lidt imens du rører i dejen.
- Form bollerne med to skeer (dejen kan godt klistre lidt, men er stadig nem at arbejde med).
- Pensel med mandelmælk og drys med sesamfrø.
- Bag gulerodsbollerne i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
- Gulerodsbollerne er fryseegnet.