Choko-banan is med marcipanbund (laktosefri, sukkerfri og glutenfri)

Glutenfri gulerodsboller (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Gulerodsboller går man aldrig gal i byen med – og denne version med havregryn, boghvedemel og mandelmel har en delikat smag og krumme.

Det er en alsidig bolle, som både kan bruges som frokost-, sandwich- og burgerbolle 🙂

Nybagte sprøde gulerodsboller spreder altid hygge og glæde :)

Nybagte sprøde gulerodsboller spreder altid hygge og glæde 🙂

Glutenfri gulerodsboller (5-7 stk)

1 dl. mandelmælk (soya-, ris- eller kokosmælk kan også bruges)

1 tsk. fiberhusk

1 spsk. olivenolie

1. knivspids salt

1. tsk. glutenfri bagepulver

1 revet stor gulerod el. 2 små gulerødder

70 g. (ca. 2 dl.) glutenfri havregryn

55 g (ca, 1 dl.) boghvedemel

45 g (ca. 1 dl.) fedtreduceret mandelmel

sesamfrø

Sådan gør du:

  • Mandelmælk og fiberhusk blandes sammen – lad det trække i 5 min.
  • Tilsæt olie, salt, revet gulerod og bagepulver – og rør det godt sammen.
  • Bland havregrynene i dejen.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt imens du rører i dejen.
  • Form bollerne med to skeer (dejen kan godt klistre lidt, men er stadig nem at arbejde med).
  • Pensel med mandelmælk og drys med sesamfrø.
  • Bag gulerodsbollerne i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
  • Gulerodsbollerne er fryseegnet.
Den søde bage-ventetid :) Bare rolig disse glutenfrie boller er en succes :D

Den søde bage-ventetid 🙂 Bare rolig disse glutenfrie boller er en succes 😀

Næste indlæg

Choko-banan is med marcipanbund (laktosefri, sukkerfri og glutenfri)