Hokkaido-grønkål-hasselnød salat (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)
Efteråret er her – så lige nu florerer der en masse hokkaidogræskar opskrifter rundt 🙂 For leden kastede jeg mig ud i en salat inspireret af Anne Hjernø, hvor grønkål, hokkaido og hasselnødder er salatens 3 hovedingredienser.
Resultatet blev perfekt, og nøj hvor var salaten bare god – også på anden dagen 🙂
Salaten blev serveret til kyllingfrikadeller, et virkelig skarpt match der er værdig på livret-listen 😀
Hokkaido-grønkål-hasselnød salat
1 hokkaidogræskar
Øko olivenolie til stegning
1-2 tsk. honning
Groft salt og peber
4-5 blade grønkål
80 g. hasselnødder
Marrinade:
3 spsk. Æblecidereddike
5 spsk. Øko olivenolie
1 tsk. Honning
Salt og peber
Sådan gør du:
- Hokkaidogræskarret skyldes, skæres midt over og kernerne fjernes.
- Skær græskarret (behold skallen på) i små stykker, og steg det på panden i olivenolie indtil de bliver møre og gyldne.
- Når de små hokkaidostykker er færdige, tages de af blusset, dryp med honning og strøg groft salt over.
- Hvis du vil have en lun salat, kan du sætte stanniol over hokkaidostykkerne.
- Skyl grønkålbladene (sæt dem evt. i blød i vand) meget omhyggeligt og slyng/ryst dem helt tørre.
- Grønkålbladene snittes i meget, meget, meget tynde strimler. De må meget gerne ligne persille (for store stykker grønkål kan “vokse” i munden).
- Hasselnødderne ristes på en tør pande, hak dem derefter i grove stykker.
- Hokkaido, grønkål og hasselnødder blandes sammen (gem lidt hasselnødder til pynt).
- Æbleeddike, olie, honning, salt og peber røres sammen til en marinade.
- Til sidst hældes marinaden over salat og de sidste hasselnødder drysses over.
Tip:
Lav gerne en stor portion, så der er til frokosten dagen efter.
Salaten kan med fordel laves dagen i forvejen, da den smager ligeså godt kold som lun.