“Julens Magiske Honninghjerter” (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Hjerter af honning, dem kan du købe… Eller du kan berige din jul med “Julens Magiske Honninghjerter”, der er fyldt med kærlighed til din jul og din krop 🙂
De smager saftsusme’ dejligt – de er lækre bløde og fyldt med julens krydderier. Det helt fantastiske ved dem er, at de indeholder nul raffineret sukker, ingen gluten eller mælk – alligevel smager de himmelsk, nej guddommeligt 😀
Disse honninghjerter indeholder dog en lidt anderledes “gæst”, nemlig sød kartoffel også kaldt sweet potato. Lad dig ikke skræmme af denne lille overraskelse 😉 Den giver bare blødhed og sødme – og som bonus får vi lige lidt ekstra grønt, vitaminer og mineraler. Win win 😉
Skal dit hjem dufte af julen selv? Så forkæl dig selv og dine kære med “Julens magiske Honninghjerter” <3
“Julens Magiske Honninghjerter” (5 stk.)
Det skal du bruge:
125 g. rå sød kartoffel/ca. 1 stor (når den bliver kogt svinder den lidt ind, og kommer til at veje 1118 g. Gå aldrig ned på vejning, når der laves opskrifter :D)
10 g. (ca. 1 spsk.) kokossmør, ikke kokosolie (kokossmør bliver også kaldt “creamed coconut”)
70 g. fedtreduceret mandelmel
45 g. Sukrin Gold
2 tsk. Husk/loppefrøskaller
25 g. glutenfri havregryn
1 tsk. bagepulver (glutenfri, fx fra Urtekram)
1/4 tsk. Hjortaksalt
25 g. honning
1 æg
1 spsk. mandelmælk
Krydderier:
1 1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. ren vanilje
1/4 tsk. allehånde
1/4 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. stødt muskat
Pynt:
Ca. 20 g. mørk sukkerfri og laktosefri chokolade
Sådan gør du:
- Den søde kartoffel koges mør og blød (skær den evt. ud i mindre stykker, for at reducere kogetiden).
- Den kogte søde kartoffel piskes til mos med en elpisker.
- Smelt kokossmør og pisk det sammen med den søde kartoffel.
- Mandelmel, Sukrin Gold, Husk, havregryn, hjortaksalt, bagepulver og alle krydderier blandes i massen.
- Smelt honning ved svag varme.
- Tilsæt den flydende honning, æg samt mandelmælk. Rør rigtig godt rundt i dejen (evt. med dejkroge på elpiskeren).
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Form dejen til 5 ensartet hjerter. Du kan bruge en mellemstor hjerte-udstikker. Har du ikke en passende hjerteform, kan du bruge et større krus eller en lille skål som skabelon. Form/skær cirklen til et fint hjerte. Dejen kan godt klistre lidt, så fugtige hænder kan være en stor hjælp.
- Bag hjerterne let gyldne midt i ovnen på 180 grader i ca. 12-15 min. (hold godt øje, ovne kan opføre sig forskelligt. Start evt. ud med 10 min.). For at tjekke om kagerne er færdigbagt, kan du teste med en kødnål – der skal ikke hænge dej fast 🙂
- Hak chokoladen fint, drys det over de lune hjerter, lad det smelte og glat chokoladen ud med bagsiden af en ske.
- Lad kagerne afkøle og chokoladen tørre – derefter er det julesmovse tid 🙂
OBS:
– Jeg har set mange opskrifter, hvor der står “brug honningkage-krydderi”. Hver opmærksom på, at færdige krydderiblandinger ofte indeholder gluten og tilsat sukker 🙂 Og i øvrigt så er det altså også ret fedt, at eksperimentere og dufte alle de forskellige krydderier 😀
– Pynt evt. de fine honninghjerter med glansbilleder, de fås til billige penge i Søstrene Grene.
– Køb kokossmør i Matas eller helsekost. Kokossmør er rent kokoskød, som er blendet til en luftig smør. Lige en bonus; det er meget billigere end kokosolie 😀