Glutenfri Granola – med masser af smag & knas (glutenfri, laktosefri og u. raffineret sukker)
Granola er super lækkert og sprødt. Hvem elsker ikke sød knasende granola på syrnet yoghurt? 🙂
Denne opskrift på granola er uden gluten, med masser af øko frø, kerner og nødder. Den bliver sødet med kanel, agave og tørret frugt.
Det er ret så nemt at lave granola, opskriften herunder giver en ordentlig portion – så er der lækker morgenmad på lageret (eller en god undskyldning for at nyde en crunchy snack :D)
Glutenfri Granola – med masser af smag & knas
(opskriften giver et stort glas/en hel bageplade)
Det skal du bruge:
2 dl. glutenfri havregryn
1 dl. fuldkorns risflager (jeg bruger dem fra Urtekram)
1 dl. mandler
1/2 dl. hasselnødder
1 dl. blandet kerner (jeg brugte solsikkekerner og græskarkerner)
0,5 dl. blandet frø (jeg brugte sesamfrø og chiafrø)
1/2 spsk. kanel
1 lille tsk. ren vaniljepulver
2 store spsk. agave
1 dl. tørret figner
1 dl. rosiner
Sådan gør du:
– Tænd oven på 175 grader.
– Hak mandler og hasselnødder.
– Bland de hakkede mandler og hasselnødder sammen med resten af ingredienserne (undtaget figener og rosiner).
– Bred hele molevitten ud på en bageplade med bagepapir.
– Bag det i ovnen på 175 grader i ca. 15 min. Vend det rundt med en paletkniv ca. hver 5. min. (hold godt øje – det må endelig ikke brænde på).
– Hak de tørrede figener i små stykker.
– Lad den færdige granola køle helt af.
– Bland rosiner og figenstykker i den afkølet granola.
– Opbevar din granola i et tætsluttet glas eller beholder.
Tips:
– Har du ikke agave, kan du sagtens bruge honning.
– Variere din granola med forskellige krydderier (fx lakrids, kardemomme, kakao og carob) og tørret frugt (fx morbær, gojibær, tranebær, tørret æblestykker og dadler)
– Skal du bare lave en helt lille portion granola, kan du riste det på en pande.
Ingen kommentarer endnu