Mangosalsa m. æble og sesamolie (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Forleden lavede jeg en lækker arabisk-inspireret middag, som indebar en masse forskellige lækre elementer. Denne salsa serverede jeg til 🙂 Den passede perfekt til Tandori-kylling, arabisk inspireret kartoffelsalat og spicy kikærter.
Salsa’en er en chunky salsa med masser af sødme, blødhed og samtidig er den også spicy 🙂 Den får en rigtig lækker kant af sesamolien (som bare er sååå lækker), og er et rigtig spændende alternativ til en alm. salsa 🙂
Mangosalsa’en vil også kunne bruges som Mango Chutney – denne salsa er bare mere frisk og indeholder ingen raffineret sukker eller farlige e-numre 🙂
Mangosalsa (tilbehør til ca. 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
1 moden mango
1 æble med skræl
1 frisk chili (brug kun en hel hvis den er mild, er chilien meget stærk så nøjes med 0,5 spsk.)
1 stort forårsløg (eller 2 små)
8 cherrytomater
2 spsk. hakket persille
Dressing:
3 spsk. sesamolie
1 spsk. agave (eller honning)
3 spsk. saft fra en lime
Evt. et lille nip salt
Sådan gør du:
– Skær mangoen og æblet ud i små tern (behold skrællen på æblet).
– Skær chilien ud i heeeelt fine stykker og hak persillen.
– Forårsløg og cherrytomaterne skæres i små tern.
– Bland alle de snittet grøntsager/frugter i en skål.
– Rør marinaden sammen (smag den til, evt. med lidt salt), og hæld den ud over de snittet grøntsager/frugter.
– Lad marinaden trække i mindst en time før servering.
Ingen kommentarer endnu