Sunde Krydret Æble-muffins (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Æblekager hører efteråret til – og da julen snart står for døren (læs: julebag i stor stil), blev jeg nødt til at bage disse æblemuffins på en helt almindelig torsdag 😀
De smager faktisk bedre end de ser ud – og min familie som er ret skeptiske overfor “sundheds-kager”, sagde “go” for dem 😀
Denne æblemuffins-opskrift er inspireret af en opskrift, jeg har stødt ind i på flere forskellige blogs, b. la. hos bloggeren Caroline Thorsfelt . Jeg har selvfølgelig leget lidt med flere forskellige krydderier 😉
Sunde Krydret Æble-muffins (ca. 12-14 stk)
Det skal du bruge:
Æbleblanding
3 store æbler
1 spsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vaniljepulver
2 spsk. Sukrin Gold
Dej
1 spsk. Sukrin Gold
1 stort æg
1 dl. laktosefri yoghurt naturel
3 spsk. fedtreduceret mandelmel
2 spsk. kokosfibermel
1 spsk. loppefrøskaller/Husk
1 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
- Ovnen tændes på 200 grader.
- Skræl æblerne og skær dem i små fine tern.
- Bland æbleternene med kanel, kardemomme, vanilje og Sukrin Gold i en skål – rør det godt sammen.
- I en anden skål pisker du æg og Sukrin Gold sammen.
- Tilsæt mandelmel, kokosfibermel, loppefrøskaller og bagepulver – pisk det hele godt sammen.
- Bland æbleblandingen i dejen og rør det grundigt sammen.
- Fordel dejen i muffinforme (dejen er ikke flydende som en “almindelig” kagedej)
- Sæt alle muffins på en bageplade og bag dem midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 min (de skal være gyldne).
Tips:
Server de lune muffins med laktosefri cremefraiche/yoghurt rørt med lidt ren vanilje og lakridspulver.
Muffinsne er fryseegnet.