Svampet og saftige ”Gulerodsbrud m. solsikkekerner” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Her kommer opskriften på de lækre gulerodsbrud med solsikkekerner, som jeg postede på instragram forleden 😀 De smager super dejligt, og har en perfekt sprødhed og yderst svampet midte 😀
De indeholder både fuldkorn, solsikkekerner og gulerod (mærkeligt nok :D) – så her er tale om en dejlig sund bolle, der kan nydes med alt ligefra pålæg, ost, marmelade, FabTella osv. Jeg synes, at de er en all-around bolle, som passer godt til det meste 🙂
Disse boller er virkelig dejlig saftige, så glem alt om stenhårdt og tørt glutenfribagvæk 😉 Sørg dog for, at bollerne bliver bagt nok i ovnen. Du ved, at dine boller er færdige, når er flotte gyldne, og lyder hule på undersiden, når du banker på dem 😀
Jeg ristede min bolle i dag på en brødrister, nøøøj den blev super god – så det kan virkelig anbefales. Jeg har altså også et meget ømt punkt, når det gælder ristet brød 😉
”Gulerodsbrud m. solsikkekerner” (10-12 stk.)
Det skal du bruge:
1/2 liter lunkent vand (det må endelig ikke være for varmt, da FiberHusken vil klumpe sammen)
15 g. FiberHusk (den gule)
1 tsk. fint salt
150 g. revet gulerod
100 g. glutenfri havregryn
100 g. glutenfri havremel
60 g. fuldkorns rismel
40 g. fedtreduceret sesammel (fx fra ”Funktionel Mad”)
50 g. hirsemel
50 g. majsmel
30 g. solsikkekerner
Ca. 35 g. solsikkekerner til pynt
Olivenolie til pensling
Sådan gør du:
- Vand og FiberHusk røres sammen. Lad det trække i ca. 20 min., således det bliver til en tyk gelé.
- Riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
- Pisk vand og Fiberhusk gelén med en elpisker. Tilsæt salt og pisk igen.
- De groftrevet gulerødder tilsættes – rør det godt sammen.
- Alt melet samt solsikkekerner måles af og blandes sammen i en skål.
- Tilsæt mel og solsikkekerner lidt efter lidt i gelémassen i mens der røres rundt. Brug evt. dejkroge til en elpisker eller en røremaskine.
- Rør dejen rigtig godt sammen – den skal være som en tyk, klistret grød.
- Form bollerne med fugtige hænder. Bollerne hæver en lille smule opad under bagningen, så gør dem evt. en lille smule flade og brede.
- Vend de fugtige bollers overflade i solsikkekerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensel/dryp bollerne med lidt olivenolie – så får de en dejlig sprød og gylden overflade.
- Bag bollerne midt i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i ca. 40-45 min. (hold godt øje med ovnen, ovne kan jo opføre sig forskelligt ;D). Bollerne er færdige, når de er gyldne, og de skal lyde hule, når du banker på undersiden.
- Køl bollerne af på en rist.
Bollerne er fryseegnet, og smager fantastisk når de bliver ristet 😀
Lækkert, lækkert, lækkert! Det må afprøves <3
http://satinawandel.dk