Carrot-Caramel-Cream Cake til morgenmad (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

FABnum is med Luksus Guld Karamel (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Vi kender alle sammen en “Magnum”, har du hilst på en “FABnum”? FABnum og Magnum har da et par ligheder; de har samme form, og de er begge is – det var vist det 😀

FABnum er isen, der er fyldt med kærlige ingredienser, og så er den helt fri for gluten, sukker og laktose. Den er jo faktisk sund, omend den smager guddommeligt og meget syndigt.

Jeg har brugt nogle fine is-forme, som er på størrelse med mini Magnum’er. Da jeg havde mere is til overs, fyldte jeg hjerte-muffinsforme halvt op – de blev også rigtig fine. Så har du ingen is-forme, kan du sagtens lave små lækre is alligevel 🙂

Jeg er typen, der kan spise is hele året,  og jeg har faktisk lyst til det tit 😀 Har du det på samme måde? Så lav en FABnum og spis den med god samvittighed 😀

Mmm FABnum'er med chokolade og karamel :D

Mmm FABnum’er med chokolade og karamel 😀

“FABnum is med Luksus Guld Karamel” (til ca. 8 is)

Det skal du bruge: 

260 g. frossen bananer

1 spsk. laktosefri yoghurt

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1/2-1 spsk. Sukrin Melis (afhængigt af hvor søde bananerne er)

8-10 stk. “Luksus Guld Karamel”

Pynt:

ca. 35-40 g. mørk sukkerfri chokolade

 

Vildt smarte isforme, som ovenikøbet er super nemme at arbejde med :)

Vildt smarte isforme, som ovenikøbet er super nemme at arbejde med 🙂

 Sådan gør du: 

– Blend/foodprocess de frosne bananer, yoghurt, vanilje og sukrin Melis til en blød ensartet masse.

– Hak “Luksus Guld Karamel” i små stykker – rør dem sammen med isen ved brug af håndkraft.

– Fyld is-formene og stik til sidst en ispind i bagen på isen. Har du ingen isforme, kan du bruge muffinsforme (jeg brugte begge dele, og fyldte kun mine muffinsforme halvt op).

– Isene stilles på frost i mindst 10 timer eller natten over.

Når isene er klar: 

– Smelt chokolade over vandbad.

– For at lave chokolade “drizzle”, foldes bagepapir til et kræmmerhus. Fyld kræmmerhuset med den smeltede chokolade, og dekorer isene med chokolade striber.

– Værsgo’ at guffe is med det samme, eller gem dem i en  beholder i fryseren.

 

FABnum lavet i en muffinform :D

FABnum lavet i en muffinform 😀

Tips:

– Banan og yoghurt er “basic” opskriften på denne is – varierer isen ved at tilsæt fx lakrids, kakaopulver, carobpulver, appelsinskal m.m.

– “Luksus Guld Karamel” kan erstattes med hakket chokolade, nødder, dadler, peanutbutter osv.

 

Chokoladen størkner med det samme, da isen jo er frosen ;) Så man kan spise dem med det samme :D

Chokoladen størkner med det samme, da isen jo er frosen 😉 Så man kan spise dem med det samme 😀

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Carrot-Caramel-Cream Cake til morgenmad (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)