Cappuccino/Mokka Grød (Glutenfri, sukkerfri og laktosefri)
Jeg elsker kaffe, og jeg er tosset med grød. En cappuccino/mokka grød fik derfor 2 favoritter til at gå op i en højere enhed. Det er super nemt at lave, og smagen pifter enhver morgenstund op 🙂
Cappuccino/Mokka Grød (1 pers.)
0,5 dl. Glutenfri havregryn
0,5 dl. Knækket boghvedekerne og hirseflager
2 dl. vand
0,5 dl. mandelmælk
Et nip salt
1-1,5 tsk. instantkaffe
1 knivspids vaniljepulver
0,5 tsk. sukrin
0,5 tsk. kanel
Evt. en knivspids kardemomme (hvis du er til en mere krydret version)
Topping:
3 spsk. Laktosefri Youghurt (Skyr, Cultura osv. kan også bruges)
2-4 Stevia-dråber
Sukkerfri Kakao
kokosmel
Granatæblekerner
Sådan gør du:
- Havregryn, knækket boghvedekerne og hirse blandes sammen med vand og instant kaffe i en gryde.
- Tilsæt salt, kanel, vaniljepulver , sukrin og evt. kardemomme.
- Lad det koge ind til grød.
- Når grøden næsten er færdig, tilsættes mandelmælk – lad det simre ved svag varme i 1 minut.
- Bland yoghurt med stevia-dråber (pas på med at det ikke bliver for sødt/bittert).
- Top grøden med yoghurt, kakao, granatæblekerner og et lille drys kokosmel.
Så er der lækker morgengrød, som fortjener en god kop kaffe on the side 😀