Arabisk inspireret middag – “Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin” & “Tandori kylling”
I sidste uge lavede jeg en arabisk/mellemøst-ish inspireret middag, og DU GODESTE hvor smager det bare godt 😀 Er helt pjattet med krydderierne, især ristet sesam, tahin, hvidløg, citron og chili spiller banjo sammen.
Hele middagen bestod af forskellige elementer, såsom kartoffel-auberginsalat, tandori kylling, mangosalsa og salat med ristede spicy kikærter. Det hele smagte virkelig godt sammen, og man kunne bare blive ved og ved og ved 😀 Kun fordi det var så tosset godt.
Jeg fandt b. la. inspiration til kartoffelsalaten i bogen “Suveræne salater”, ellers improviserede jeg bare og legede for fulde gardiner i køkkenet 😀
Opskriften på mangosalsa kan du finde her.
Opskriften på spicy crispy kikærter finder du her.
Arabisk inspireret ”Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin (til ca. 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
770 g. kartofler (evt. med skræl for en rustik udgave)
Ca. 355 g. aubergine
Olivenolie
Salt og peber
Dressing:
2 dl. laktosefri yoghurt naturel
2 spsk. tahin m. salt (bruger du Tahin uden salt, smages dressingen til med salt)
1 stort fed hvidløg
1,5 spsk. citronsaft
1 knivspids cayennepeber
Persille til pynt
1 spsk. ristet sesamfrø til pynt
Sådan gør du:
- Vask, skrub og skræl kartoflerne. Bruger du nye babykartofler, kan du sagtens beholde skrællen på, så får du bare en mere rustik kartoffelsalat.
- Kog kartoflerne møre – lad de færdigkogte kartofler blive kolde inden brug.
- Skær aubergine i tern (ca. 1 cm.), vend dem i olivenolie, salt og peber.
- Bag aubergineternene midt i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 30 min. – vend dem undervejs. Ternene skal blive gyldne (ikke brændte), så hold godt øje.
- Skær de kolde kartofler ud i tern.
- I en skål blandes kartoffelternene med halvdelen af aubergineternene (gem den anden halvdel aubergine til pynt).
- Rør dressingen sammen – og en hæl den over kartoffel- og aubergineternene. Bland det godt sammen uden at mose kartoflerne.
- Rist sesamfrø på en tør pande.
- Pynt kartoffelsalaten med resten af aubergineternene, frisk persille og ristede sesamfrø.
Kartoffelsalaten kan snildt laves på forhånd, da den kun bliver endnu bedre af at sætte sig 🙂
Tandori Kylling (nok til ca. 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
650 g. kylling inderfilet (eller fileter der er skåret ud på langs)
Olivenolie til fadet
Marinade:
2 dl. Laktosefri yoghurt naturel
3 spsk. olivenolie
1 spsk. tandori-krydderi (kan købes i større supermarkeder, fx Superbest, Salling & Føtex)
Pynt evt. den færdige tandori kylling med frisk persille
Sådan gør du:
- Rør marinaden sammen.
- Vend kyllingen i marinaden og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
- Smør et ildfast fad med olivenolie. Læg kyllingestykkerne heri (smør evt. marinade på kyllingestykkerne, hvis noget af det falder af).
- Det ildfaste fad placeres nederst i ovnen på 200 grader i ca. 25 min.
Tip: Kyllingestykkerne kan sættes på spyd og grilles – perfekt når grillsæsonen og sommeren nærmer sig 🙂
Nice post. I used to be checking constantly this blog and I’m impressed!
Very useful info specifically the closing section 🙂 I deal with
such info a lot. I was looking for this certain info for a very
long time. Thanks and best of luck.