Lækre "Indiske kødboller" eller krydret okse-frikadeller ;)

2 * spændende indiske salater – “Indisk-inspireret Kartoffel-Blomkålssalat” & ”Quinoasalat m. dadler & kokos”

Så er der 2 spændende indiske-inspireret salater på bloggen 😀 Nemlig en bagt kartoffelsalat og en Quinoa-salat med spidskål, dadler og kokos – mums, siger jeg bare 😉

Jeg blev inspireret af bogen “Suveræne Salater”, da jeg skulle lave kartoffelsalaten, og quinoa-salaten var forskellige indtryk, der pludselig forvandlede sig til en salat 😉

Begge salater var en del af min indiske-middag, hvor der også blev serveret kødboller, bønnedip og “Sweet & Spicy nødder” m. en grønsalat vendt i olie og citronsaft.

Det var en masse lækkerier samlet på et bord 😉 

Hele den indiske-middag :D Jeg er tosset med mange forskellige lækre salater - det gør bare en middag mere spændende :D

Alle retterne på bordet, kan findes her på bloggen 😀


En anderledes krydret kartoffelsalat, der både indeholder blomkål, tomat og sugarsnaps :D

En anderledes krydret og bagt kartoffelsalat, der både indeholder blomkål, tomat og sugarsnaps 😀

Indisk-inspireret Kartoffel-Blomkålssalat (nok til 5-6 pers.)

Det skal du bruge:

Ca. 1 kg. små babykartofler m. skræl

Salt

Et lille blomkål (ca. 350 g.)

Marinade:

1,5 spsk. Garam Masala

1,5 spsk. olivenolie

 

Dressing:

1 dl. + 1 spsk. laktosefri yoghurt

1,5 spsk. citronsaft

Salt og peber

Derudover:

140 g. cherrytomater (ca. 10 stk.)

150 g. sugarsnaps/sukkerærter

40 g. cashewnødder u. salt til pynt

 

Sådan gør du:

– Tænd ovnen på 225 grader (varmluft).

– Kartoflerne skrubbes og renses (behold skrællen på), og skæres ud i halve.

– Rør marinaden (olie og Garam Masala) sammen.

– Kartoflerne blandes med marinaden. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen i ca. 10 min. (efter de 10 min. skal blomkålen også ind i ovnen)

– Blomkålen skyldes og renses grundigt. Skær det herefter ud i små buketter (ca. 3 cm. lange og  2-2,5 cm. tykke).

– Blomkålsbuketterne blandes med kartoflerne på bagepladen – bag det hele i ca. 20 min., vend det af og til (hold godt øje, blomkålen med endelig ikke blive brændt).

– Lad de færdigbagte kartofler og blomkålsbuketter afkøle.

– Rør dressingen sammen, smag den til med salt og peber.

– Hæld dressingen over de afkølede kartofler og blomkålsbuketter – bland det godt sammen.

– Sukkerærterne blancheres (kog dem i 2 min., hæld derefter kold vand over), og deles derefter i halve.

– Cherrytomaterne deles i halve (eller kvarte afhængig af størrelsen).

– Vend halvdelen af sukkerærterne og cherrytomaterne i kartoffel/blomkålssalaten (gem resten til pynt).

– Rist cashewnødderne på en tør pande.

– Pynt kartoffelsalaten med resten af sukkerærterne, cherrytomater og ristede cashewnødder.

indiskkartoffelsalat2

Kartoffelsalaten er ikke overdøvet af masser af dressingen, men de spændende krydderier og grøntsager er i derimod i fokus 🙂

 


Quinoasalaten smager bare SÅ lækkert, og er genial til frokost dagen efter :D

Quinoasalaten smager bare SÅ lækkert, og er genial til frokost dagen efter 😀

Indisk-inspireret ”Quinoasalat m. dadler & kokos” (nok til 4 pers.)

Det skal du bruge:

2 dl. lys quinoa (jeg brugte den fra ”Urtekram”)

4 dl. vand

Salt

1 stort rødløg

Olivenolie

1/2 tsk. glutenfri karry (medium stærk)

2 spsk. kokosmel

1 ½ dl. soltørret dadler

½ spsk. Garam Masala

200 g. spidskål

2 spsk. Olivenolie

4 spsk. kokosflager (de store)

1 lille håndfuld hakket persille

 

Sådan gør du:

  • Skyld quinoafrøene grundigt under vand i en si.
  • Kog quinoa’ne møre og bløde i letsaltet vand (følg anvisningen på pakken, ofte tager det ca. 20-25 min.).
  • Lad de færdig kogte quinoa køle af.
  • Rødløg hakkes fint og dadler skæres i små tern.
  • Varm en pande op med en god slat olivenolie.
  • Når panden er varm tilsættes karry – svits karryen på panden.
  • Tilsæt hakket rødløg, og lad det blive gyldent på panden (pas på løget ikke brænder på).
  • Dadelternene og kokosmelet tilsættes – lad det hele stege i ca. 1 min.
  • Kom de kogte quinoa på panden, vend det hele rundt og lad det stege i ca. 2 min.
  • Til sidst tilsættes Garam Masala, bland det hele godt sammen, og giv det et sidste minut på panden.
  • Ta’ panden af det varmeblus og lad det afkøle.
  • Snit spidskål i ultra tynde strimler. Kramspidskålet med olivenolie, så det bliver dejligt mørt.
  • I en serveringsskål blandes spidskålen med quinoa-blandingen.
  • Pynt med kokosflager og hakket persille.

 

Serveringsforslag:

Du kan servere en simpel dressing lavet af olie og lidt citronsaft til quinoasalaten. Så kan man selv hælde lidt ekstra væde på salaten 🙂

 

Tip:

– Quinoa er små glutenfri frø. De inderholder en masse fibre, antioxidanter og naturlige proteiner 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre "Indiske kødboller" eller krydret okse-frikadeller ;)