Roasted Sweet Potatoes Taffel m. Kylling (smager tosset godt)

“FabTella” – smager himmelsk & overdådigt (Sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

Rigtig mange har en svaghed  for Nutella – det havde jeg også engang 😉 Lige indtil jeg igår smagte min sundere udgave “FabTella” 😀 Den er selvfølgelig uden sukker, gluten og laktose. Den består af “rigtige” råvarer, ingen e-numre eller tilsætningsstoffer 🙂

Hvis jeg skal beskrive FabTellaens smag, må det blive en lækker cocktail af luksus choko-hasselnøddecreme og den originale Nutella – det lyder ikke dårligt, vel? 😀

FabTella = luksus for alle slikmunde :D

FabTella = luksus for alle slikmunde 😀

Fejre din weekend med Fabtella på dit morgenbord, på dine pandekager, vafler eller som glasur/fyld i kage. Jeg brugte Fabtellaen, da jeg i går lavede nogle vanvittig gode gammeldaws fastelavnsboller (se evt. billeder på instagram :D). Jeg skal nok skynde mig, at få skrevet opskriften på fastelavnsbollerne på bloggen snart 🙂

“Fabtella” (et syltetøjsglas)

Det skal du bruge:

100 g. hasselnødder

8 store (ca. 100 g u. sten) store friske dadler (dem du kan købe i grøntafdelingen)

2 store spsk. sukkerfri kakaopulver (jeg bruger den fra Urtekram)

1 – 1,5 tsk. Sukrin Melis

1 knivspids ren vaniljepulver

1 tsk. agave (alternativ kan du bruge honning)

1/2 dl. mandelmælk

 fabtella2

Sådan gør du:

  • Rist hasselnødderne på en pande.
  • Gnid skallerne af de ristet hasselnødder i et viskestykke.
  • Blend/foodprocess hasselnødderne til de bliver til en ”smør-agtig” masse (massen er færdig blendet, når den begynder at ”frigive” olie, det kan godt tage lidt tid.)
  • Tilsæt dadlerne, kakaopulver, Sukrin Melis, vaniljepulver, agave og blend det godt sammen (smag evt. til undervejs, så Fabtella’en passer til netop din søde tand).
  • Til sidst tilsættes mandelmælk – giv hele baduljen en sidste blender tur, så den bliver rigtig dejlig smooth.
  • Hæld din Fabtella på et skoldet glas med låg.
  • Opbevar Fabtella’en i køleskabet (den kan ca. holde sig en uge på køl)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roasted Sweet Potatoes Taffel m. Kylling (smager tosset godt)