“FabTella” – smager himmelsk & overdådigt (Sukkerfri, glutenfri & laktosefri)
Rigtig mange har en svaghed for Nutella – det havde jeg også engang 😉 Lige indtil jeg igår smagte min sundere udgave “FabTella” 😀 Den er selvfølgelig uden sukker, gluten og laktose. Den består af “rigtige” råvarer, ingen e-numre eller tilsætningsstoffer 🙂
Hvis jeg skal beskrive FabTellaens smag, må det blive en lækker cocktail af luksus choko-hasselnøddecreme og den originale Nutella – det lyder ikke dårligt, vel? 😀
Fejre din weekend med Fabtella på dit morgenbord, på dine pandekager, vafler eller som glasur/fyld i kage. Jeg brugte Fabtellaen, da jeg i går lavede nogle vanvittig gode gammeldaws fastelavnsboller (se evt. billeder på instagram :D). Jeg skal nok skynde mig, at få skrevet opskriften på fastelavnsbollerne på bloggen snart 🙂
“Fabtella” (et syltetøjsglas)
Det skal du bruge:
100 g. hasselnødder
8 store (ca. 100 g u. sten) store friske dadler (dem du kan købe i grøntafdelingen)
2 store spsk. sukkerfri kakaopulver (jeg bruger den fra Urtekram)
1 – 1,5 tsk. Sukrin Melis
1 knivspids ren vaniljepulver
1 tsk. agave (alternativ kan du bruge honning)
1/2 dl. mandelmælk
Sådan gør du:
- Rist hasselnødderne på en pande.
- Gnid skallerne af de ristet hasselnødder i et viskestykke.
- Blend/foodprocess hasselnødderne til de bliver til en ”smør-agtig” masse (massen er færdig blendet, når den begynder at ”frigive” olie, det kan godt tage lidt tid.)
- Tilsæt dadlerne, kakaopulver, Sukrin Melis, vaniljepulver, agave og blend det godt sammen (smag evt. til undervejs, så Fabtella’en passer til netop din søde tand).
- Til sidst tilsættes mandelmælk – giv hele baduljen en sidste blender tur, så den bliver rigtig dejlig smooth.
- Hæld din Fabtella på et skoldet glas med låg.
- Opbevar Fabtella’en i køleskabet (den kan ca. holde sig en uge på køl)
Ingen kommentarer endnu