MEGA lækre sundere “Salty Caramel Popcorn” (glutenfri, u. raffineret sukker & laktosefri)
Karameliseret popcorn behøver slet ikke, at være totalt usundt 😉 I går lavede jeg de vildeste karamel popcorn med ene af gode øko-sager. Selvom karamel oftest bliver forbundet med fløde, sukker og syntetisk slik, så lykkedes det mig, at ramme den perfekte smag og konsistens med alternative råvare i første forsøg 😀
Det er i hvertfald ikke sidste gang, jeg laver disse lækre popcorn – de kan snildt gå hen og blive en fast weekend-tradition 😀
Opskriften giver en lille skål, og der er ca. nok til 1-2 pers. (men heller ikke mere!!!! jeg spiste det hele selv ;D). Så skal du lave popcorn til flere, ganger du bare opskriften op 😀
Salty Caramel Popcorn (en lille skål)
Det skal du bruge:
0,5 dl. upoppet popcorn (fx fra Urtekram)
1 spsk. olivenolie
Salt (drys med salt inden servering)
Karamel:
1 spsk. honning
1 tsk. agave
1 spsk. Sukrin Gold
1 tsk. Smooth peanutbutter (fx fra Urtekram)
1 knivspids ren vaniljepulver
2 dråber Sweet Drops “English Toffee”
1 tsk. mandelmælk
Sådan gør du:
– Popcornene poppes i en gryde med olie ved middel varme.
– Rør alle ingredienserne til karamellen sammen i en lille gryde.
– Kog karamellen under svag varme i ca. 5 min. (pas på – karamellen må ikke bulre koge og boble vildt :D). Karamellen er færdig når den får en tykkere konsistens. Karamellen skal dog stadig være lidt flydende, da den størkner, når den bliver køligere, og får en tyk og fast konsistens.
– Hæld de færdige popcorn over i en skål, hæld karamellen over, drys med salt og vend hele baduljen rundt.
Mmmmh så er der vildt lækre popcorn – Nyd dem 😀
Ååårh, det vil jeg prøve en dag!