Viiildt lækre “Marshmallows & Choco Fudge” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Laaaangt om længe kommer den efterspurgte opskrift på de vidunderlige fudge Karameller på bloggen 😀 Det er jo lørdag = tid til kvalitets guf 😉
Det er ingen hemmelighed, at jeg har et ømt punkt for chokolade 😀 Disse choko fudge består hovedsagligt af sukkerfri chokolade og marshmallows. Det er såå vildt, at 2 ingredienser kan trylles om til luksus fudges.
Selve smagen er fantastisk; de smager lidt a la skum svampe med chokolade mixet sammen med bløde karameller. Konsistensen er perfekt; blød, lidt sej og chewy 🙂
Denne opskrift er en sand vinder, og jeg vil vædde min gamle hat på, at du også vil blive ellevild med den 😀
“Marshmallows & Choco Fudges” (1 portion – ca. 30 stk.)
Det skal du bruge:
125 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade
125 g. sukkerfri marshmallows (kan fx købes hos Helsam)
2 store knivspids ren vaniljepulver
10 dråber “Sweet Drops – Englush Toffee” (kan købes i helsekost og Helsam)
Sådan gør du:
– Smelt chokoladen over vandbad i en stålskål (også kaldt en “Charlotte skål”).
– Når chokoladen næsten er smeltet, tilsættes marshmallows lidt efter lidt i skålen (som stadig skal være over vandbad). Rør jævnligt rundt i skålen, så smelter marshmallows’ne nemlig, og bliver blandet sammen med chokoladen.
– Når marshmallows’ne er helt smeltet, er det vigtigt at massen bliver ensartet og jævn i konsistensen – husk derfor at røre det godt sammen.
– Rør vaniljepulver og Sweet drops i fudgemassen.
– Beklæd en form med bagepapir (jeg brugte en lille brødform i folie).
– Hæld den varme fudgemasse over i formen, og bank formen i bordet et par gange – således lufthuller forsvinder.
– Sæt formen på køl i køleskabet i 4 timer. Hvis du ikke har tålmodighed, kan du også sætte formen i fryseren i ca. 2 timer. Din fudge er færdig, når den er helt kold og hård.
– Skær den kolde fugde ud i mundrette tern – jeg fik ca. 30 stks. i alt.
– Opbevar din fudge i en tætsluttet beholder på køl.
Ta’ gerne dine fudge ud af køleskabet 5 min. før de skal nydes – så får de nemlig den helt rette konsistens 😀
uuuuh, de er bare SÅ lækre! Tænkte om man mon kunne bringe lidt lakrids ind? Har du erfaring med det – tænker dog, at der nok skal en smule lakrids til:-)