Grove Fuldkorns ”Sandwich/Burgerboller” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Viiildt lækre “Marshmallows & Choco Fudge” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Laaaangt om længe kommer den efterspurgte opskrift på de vidunderlige fudge Karameller på bloggen 😀 Det er jo lørdag = tid til kvalitets guf 😉 

IMG_8044-1.PNG

Disse fantastiske fudge smager utrolig lækkert, og er et must at prøve 😀

Det er ingen hemmelighed, at jeg har et ømt punkt for chokolade 😀 Disse choko fudge består hovedsagligt af sukkerfri chokolade og marshmallows. Det er såå vildt, at 2 ingredienser kan trylles om til luksus fudges.

6

Selve smagen er fantastisk; de smager lidt a la skum svampe med chokolade mixet sammen med bløde karameller. Konsistensen er perfekt; blød, lidt sej og chewy 🙂

Denne opskrift er en sand vinder, og jeg vil vædde min gamle hat på, at du også vil blive ellevild med den 😀

Et bid er taget :D Man bliver total afhængig, af disse himmelske lækkerier :)

Et bid er taget 😀 Man bliver total afhængig, af disse himmelske lækkerier 🙂

“Marshmallows & Choco Fudges” (1 portion – ca. 30 stk.)

Det skal du bruge:

125 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade

125 g. sukkerfri marshmallows (kan fx købes hos Helsam)

2 store knivspids ren vaniljepulver

10 dråber “Sweet Drops – Englush Toffee” (kan købes i helsekost og Helsam)

Så er den varme fudge klar til en tur på køl, for derefter at blive skåret ud i tern :)

Så er den varme fudge klar til en tur på køl, for derefter at blive skåret ud i tern 🙂

Sådan gør du:

– Smelt chokoladen over vandbad i en stålskål (også kaldt en “Charlotte skål”).

– Når chokoladen næsten er smeltet, tilsættes marshmallows lidt efter lidt i skålen (som stadig skal være over vandbad). Rør jævnligt rundt i skålen, så smelter marshmallows’ne nemlig, og bliver blandet sammen med chokoladen.

– Når marshmallows’ne er helt smeltet, er det vigtigt at massen bliver ensartet og jævn i konsistensen – husk derfor at røre det godt sammen.

– Rør vaniljepulver og Sweet drops i fudgemassen.

– Beklæd en form med bagepapir (jeg brugte en lille brødform i folie).

– Hæld den varme fudgemasse over i formen, og bank formen i bordet et par gange – således lufthuller forsvinder.

– Sæt formen på køl i køleskabet i 4 timer. Hvis du ikke har tålmodighed, kan du også sætte formen i fryseren i ca. 2 timer. Din fudge er færdig, når den er helt kold og hård.

– Skær den kolde fugde ud i mundrette tern – jeg fik ca. 30 stks. i alt.

– Opbevar din fudge i en tætsluttet beholder på køl.

Ta’ gerne dine fudge ud af køleskabet 5 min. før de skal nydes – så får de nemlig den helt rette konsistens 😀

10

Disse fudge er perfekte til weekend guf eller værtindegave 🙂

4

  • Julie

    uuuuh, de er bare SÅ lækre! Tænkte om man mon kunne bringe lidt lakrids ind? Har du erfaring med det – tænker dog, at der nok skal en smule lakrids til:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] udgangspunkt i FAB Foods opskrift har jeg fået lavet lækker, chewy chokolade fudge – uden rafineret sukker. Jamen det er da […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Hejsa
    Jeg har prøvet et pargange nu. Jeg har brugt almindelige skumfiduser fra Haribo med sukker og billig 50 % chokolade.
    Jeg kan ikke få skumfiduserne til at smelt uden at chokoladen bliver grynet.
    Mon jeg bruger noget forket chokolade?
    Første portion smed jeg ud. Ve3d anden portion smeltede jeg skumfiduserne i microbølgeovnen og blandede det med det smeltede chokolade. Da det blev koldt (efter 1 time på køkkenbordet), blev det så hårdt at jeg ikke kunne skære i det.
    Har du e forslag til, hvordan jeg lykkes med det i næste forsøg?
    Hilsen Kirstine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fabfood

      Hej Kirstine,

      Jeg bruger som sagt sukkerfri skumfiduser og mørkchokolade uden sukker med en høj kakaoprocent.
      Så de “billigere” ingredienser ved jeg faktisk ikke hvordan opfører sig, når de bliver varmet op 😀

      Jeg smelter chokoladen over vandbad ved middelvarme. Når chokoladen næsten er smeltet tilsættes skumfiduser lidt efter lidt. Tag evt. vandbadet af blusset. Det tager noget tid, og med god håndkraft at få mikset de to ingredienser sammen.

      Håber det kunne hjælpe lidt 🙂

      Knus Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove Fuldkorns ”Sandwich/Burgerboller” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)