Grød forklædt som gulerodskage

Romkugler (Sukkerfri, glutenfri og Laktosefri)

Jeg har en seriøs svaghed for romkugler, træstammer, snøfler og alt det der ligner. Svagheden er så voldsom, at jeg faktisk foretrækker en træstamme fremfor en buket blomster 😉 Yes, ret sørgeligt alligevel 😀 Men når sukker, gluten og laktose er et no-go for min krop, er foodprocessoren en genial opfindelse.

Forleden lavede jeg en version af romkugler, der giver kroppen en masse kærlighed, mineraler og næringsstoffer. De smagte virkelig af Snøfler! Hver gang jeg spiser én (okay, kommer aldrig under 4, når jeg er i gang :D) så føles det lidt forbudt – altså bare fordi de er så delikate, og smager af fyfy 🙂

romkugler

De er SÅ anbefalesværdige 🙂

Romkugler

4 dl. mandler

ca. 26 dadler u. sten (jeg vil anbefale dadlerne fra “Økoriget”, som kan købes i Netto – de er så dejlig bløde)

8 tsk. usødet Kakao fra Urtekram

3-4 spsk. kokosfibermel

6 spsk. vand

5-6 tsk. romessens (smag evt. til undervejs)

Krymmel:

kokosmel, Urtekram ananas/passion krymmel og knuste frysetørret hindbær.

Sådan gør du:

  • Kør mandler til mel i en foodprocessor (eller i en kraftfuld blender), tilsæt dadlerne, kakao og fibermel.
  • Til sidst tilsættes de våde ingredienser (vand og romessens). Massen har en tendens til at klumpe sig sammen i en stor kugle, når den får væske. Så kakao kokosfibermel skal i inden.
  • Når massen er færdig, rulles små eller store romkugler, som efterfølgende rulles i krymmel.
  • Lækkerbiskenerne opbevares tæt sluttet og på køl.
  • De kan holde sig op til en uge, hvis du altså formår at holde nalleren væk.
  • Lige et lille tip; de er fryseegnet.

 

Øko mandler og dadler er klart at foretrække. De smager bedre og indeholder flere næringsstoffer. Og så smager Øko mandler altså bare meget mere af marcipan ;)

Næste indlæg

Grød forklædt som gulerodskage