Hazzel-Crispy-Chicken med et strejf af jul

Snebolde – med Pernilles tryllestøv (Glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Her kommer den… Opskriften på julens lækre guld – SNEBOLDE!!!!

I min verden bliver det ikke jul, før jeg har fået snebolde. Og hvad gør man så, når man ikke må få gluten, sukker og laktose?

Man laver da bare sin egen himmelske variant med lækker hvidt tryllestøv.

Jeg har set mange opskrifter på nettet, hvor hjemmelavet snebolde bliver overtrukket med hvid chokolade og rullet i rigtig meget kokos. Det er helt sikkert også super lækkert, MEN det er jo ikke sådan en rigtig snebold er 😉 Man er vel et vanedyr, og en snebold tradition er og bliver en VASKEÆGTE SNEBOLD 😀

Jeg har forsøgt, at fremtrylle mit eget hvide tryllestøv. Det skulle ikke smage for meget af kokos, det skulle være lidt sødt, og så skulle det ligne den ægte varer.

Her får i min version af julens guld 🙂

Mmmhhh hjemmelavet "Snebolde" uden sukker, gluten og laktose.

Mmmhhh hjemmelavet “Snebolde” uden sukker, gluten og laktose.

Snebolde – med Pernilles tryllestøv (14 stk.)

Det skal du bruge:

140 g. sukkerfri og glutenfri marcipan (jeg købte min marcipan i helsekost. De store supermarkeder har en sukkerfri marcipan fra Isis & Odense Marcipan. Alternativt kan du lave din egen)

Evt. tandstikker

2-2.5 riskiks uden salt (jeg brugte de tynde fra GreenValley)

1.5 spsk. sukrin

1 spsk. kokosmel

ca. 70 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade

snebolde2

Sådan gør du:

  • Marcipanen rulles til 14 små kugler (de skal hver veje 10 g. :D)
  • Sæt maricpankuglerne på frys eller køl – de er nemlig lettere at arbejde med kolde.
  • Blend riskiks, sukrin og kokosmel til tryllestøv i en blender eller på en foodprocessor.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Sæt en tandstik i alle marcipankuglerne (så er de lette at dyppe i chokolade og give tryllestøv)
  • Dyp kuglerne i den smeltet chokolade, og sæt dem evt. på en plasticpose.
  • 1. lag tryllestøv: Start med at drysse tryllestøvet over marcipankuglerne.
  • 2. lag tryllestøv: Rul marcipankuglerne i støvet og fjern tandstikken.
  • Sæt sneboldene på køl i 1 times tid – og bagefter skal der julesmovses 🙂
  • Opbevar sneboldene i en beholder på køl.

 

Marcipan, chokolade og tryllestøv :)

Marcipan, chokolade og tryllestøv 🙂

Næste indlæg

Hazzel-Crispy-Chicken med et strejf af jul