Hazzel-Crispy-Chicken med et strejf af jul
Lad kylling blive en del af julebordet – eller bare til middag hvor ren selvforkælelse er på menuen.
De sprøde nødder har både en lækker smag, og giver kyllingbrystet karakter og et cruchy touch.
Julen kommer især ind i billedet, da kyllingen bliver beriget med både kanel og appelsin. Det er bare det rene smovs.
Hvad gør man når man har lyst til kylling, men står med en rest frisk rødkålsalat og søde kartofler fra dagen før? Man søger da lidt inspiration forskellige steder, og her fandt jeg, hvad jeg søgte hos bloggeren Vanløseblues 🙂
Hazzel-Crispy-Chicken med et strejf af jul (til 4 pers.)
Det skal du bruge:
4 store kyllingbrystfileter
Marinade:
1 dl. hasselnødder
2 spsk. dijonsennep
Skal fra en usprøjtet øko appelsin
1 tsk. kanel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
Peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rist hasselnødderne på en tør pande ved svag varme i ca. 10 min.
- Gnid de løse skaller af i et viskestykke (det gør ikke spor, hvis alle skaller ikke falder af – der er en masse nærig i skallerne).
- Hak hasselnødderne fint (jeg kører ofte nødder igennem på en persillehakker, det er ret smart :D).
- Rør dijonsennep, appelsinskal, kanel, olie og groft salt sammen.
- Tilsæt de hakket hasselnødder og bland det godt.
- Smør et ildfastfad med olivenolie – fordel kyllingbrystfileterne der i.
- Marinaden fordeles jævnt på fileternes overside. Brug evt. en ske og “tryk” marinaden fast.
- Sæt det ildfaste fad ind midt i ovnen på 200 grader i ca. 25-30 min.
OBS:
Kylling skal have en kernetemperatur på 85 grader. Brug et stegetermometer for at sikre at kylling bliver perfekt.