De Vildeste Nutella-Trøfler (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Hazzel-Crispy-Chicken med et strejf af jul

Lad kylling blive en del af julebordet – eller bare til middag hvor ren selvforkælelse er på menuen.

De sprøde nødder har både en lækker smag, og giver kyllingbrystet karakter og et cruchy touch.

Julen kommer især ind i billedet, da kyllingen bliver beriget med både kanel og appelsin. Det er bare det rene smovs.

Hvad gør man når man har lyst til kylling, men står med en rest  frisk rødkålsalat og søde kartofler fra dagen før? Man søger da lidt inspiration forskellige steder, og her fandt jeg, hvad jeg søgte hos bloggeren Vanløseblues 🙂

 

Sprøde, møre og lækre :D og så er de lette at lave.

Sprøde, møre og lækre 😀 og så er de lette at lave.

Hazzel-Crispy-Chicken med et strejf af jul (til 4 pers.)

Det skal du bruge:

4 store kyllingbrystfileter

Marinade:

1 dl. hasselnødder

2 spsk. dijonsennep

Skal fra en usprøjtet øko appelsin

1 tsk. kanel

2 spsk. olivenolie

2 tsk. groft salt

Peber

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande ved svag varme i ca. 10 min.
  • Gnid de løse skaller af i et viskestykke (det gør ikke spor, hvis alle skaller ikke falder af – der er en masse nærig i skallerne).
  • Hak hasselnødderne fint (jeg kører ofte nødder igennem på en persillehakker, det er ret smart :D).
  • Rør dijonsennep, appelsinskal, kanel, olie og groft salt sammen.
  • Tilsæt de hakket hasselnødder og bland det godt.
  • Smør et ildfastfad med olivenolie – fordel kyllingbrystfileterne der i.
  • Marinaden fordeles jævnt på fileternes overside. Brug evt. en ske og “tryk” marinaden fast.
  • Sæt det ildfaste fad ind midt i ovnen på 200 grader i ca. 25-30 min.

 

Kyllingen er klar til en tur i ovnen :) Jeg lavede dobbelt portion. Og de smager lige så godt, dagen derpå :D

Kyllingen er klar til en tur i ovnen 🙂 Jeg lavede dobbelt portion. Og de smager lige så godt dagen derpå 😀

OBS:

Kylling skal have en kernetemperatur på 85 grader. Brug et stegetermometer for at sikre at kylling bliver perfekt.

Næste indlæg

De Vildeste Nutella-Trøfler (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)