Crispy-Mexi-Chicken (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Her kommer opskriften på lækker mexicansk-krydret knasende kylling. Det smager 100 gange bedre end nuggets, og “Kylletter” har forlængst tabt kampen 😀
Med “Crispy-Mexi-Chicken får du både sunde fedtstoffer fra de knasende sprødenødder og masser af smags oplevelse fra de varme krydderier.
Crispy-Mexi-Chicken (nok til 5 pers.)
Det skal du bruge:
5 store kyllingbrystfileter
1 dl. mandler
Marinade:
2,5 spsk. dionsennep
2,5 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. stødt chil
-1/4 tsk. koriander
1/4 tsk. kanel
Salt og Peber
Olivenolie til at smøre fadet
Sådan gør du:
– Tænd ovnen på 200 grader.
– Rist mandlerne på en tør pande, hak dem når de er gyldne (jeg brugte en persillerhakker, det går lidt hurtigere :D)
– Dionsennep, olivenolie, honning og alle kryderierne røres sammen. Til sidst blandes de hakket mandler i marinaden.
– Smør et ildfastfad med olivenolie.
– Fordel marinaden over kyllingbrystfileterne. Brug evt. bagsiden af en ske til at “presse” marinaden fast.
– Fadet stilles midt i ovnen på 200 grader, steg kyllingen i ca. 20-25 min.
Serverings Tip:
Jeg serverede Crispy-Mexi-Chicken sammen med denne mega gode bønnesalat, guacamole, salsa og majschips.