”Fuldkorns Majs-Tortillas” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

”Spicy gratineret glutenfri Tortillas med den lækreste fyld” & simpel melon salat on the side

Hola chicas y chicos! Så er der mexicansk dinner på bloggen. Det smager jo bare så lækkert – og med hjemmelavet glutenfri tortillas og frisk salat er det jo en sikker vinder (for både børn og voksne). 

Mexicansk dinner når det er bedst :D

Mexicansk dinner når det er bedst 😀 

Jeg havde en periode, hvor mexicansk mad var blevet kedeligt og tamt. Sådan har jeg det ikke længere, for hvis man laver det hele fra bunden (og ikke fra rød papæske ;P) bliver det voldsomt godt. Der skal bruges en del forskellige krydderier, og tilsammen bliver det en eventyrlig madoplevelse.

Jeg har gratineret mine glutenfri tortillas i ovnen med ost (det kan undlades, hvis man overhoved ikke kan tåle mælkeprodukter eller laktose i små mængder – alternativt kan man bruge lidt gedeost).

Jeg lavede nedenstående opskrift til 4 pers. og ca. halvdelen var tilbage 😀 Så lav enten halv portion, hvis i ikke er så mange – eller brug resten til madpakker, frokost, fryseren eller aftensmad til to dage 😉

En rygende varm og krydret mexicansk-gryde.

En rygende varm og krydret mexicansk-gryde.

”Spicy gratineret Tortillas med den lækreste fyld” (nok til 5-8 personer – afhængigt af tilbehør)

Det skal du bruge:

Olivenolie

2 løg

3-4 fed hvidløg

400 g. hakket oksekød

4 mellemstore gulerødder

1 stor rødpeber

Ca. 360 g. ”Mosede tomater” fra Urtekram (alternativt kan du bruge hakket tomater)

 

Krydderier:

Salt og peber

1 tsk. (med top) stødt spidskommen

2 tsk. oregano

2 tsk. sød paprika

1/2 tsk. stødt koriander

1/2 tsk. kanel

Et drys gurkemeje

Et drys cayennepeber

Chilipulver efter smag

 

En god slat rødvin

Evt. 1/2 dl. Vand

1 dåse kidneybønner (340 g. drænet vægt)

1 dåse sukkerfri majs

Derudover:

150 g. revet ost til gratinering (hvis du slet ikke tåler mælk, kan dette undlades eller erstattes med gedeost)

”Fuldkorns Majs-Tortillas” (se den glutenfrie opskrift her)

Simpel melon salat (se opskrift nederst i indlægget)

 

Så er tortillasne fyldte og klar til en tur i ovnen :D

Så er tortillasne fyldte og klar til en tur i ovnen 😀

Sådan gør du:

  • Løg og hvidløg hakkes fint, gulerødder rives på et råkostjern og peberfrugt snittes i tern.
  • Svits først løg og hvidløg i olivenolie i en gryde.
  • Tilsæt oksekød og lad det stege sammen med løg og hvidløg.
  • Når oksekødet er brunet tilsættes revet gulerødder og peberfrugt i tern.
  • De mosede tomater hældes i gryden – bland det godt sammen.
  • Nu skal der gang i krydderierne – tilsæt alle krydderierne og smag evt. til undervejs.
  • Inden den mexicanske gryde skal til at simre, skal der lige tilsættes en god slat rødvin og evt. lidt vand. (bønner og majs skal først i gryden til sidst).
  • Bring retten i kog, og skru derefter ned for varmen – lad retten snurre i en times tid under svag varme.
  • Imens retten simre kan du forberede pandekager (se opskriften her) og lave salat (se opskrift her).
  • Efter en times tid skal drænet majs og bønner tilsættes (husk at skylde bønnerne i vand). Giv lige retten en sidste tur på den varmekogeplade.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
  • Tortillas’ne fyldes med kødfyld og rulles sammen. Placer dine tortillas i en stor bradepande smurt med olivenolie. Drys med revet ost over de fyldte tortillas.
  • Bag bradepanden midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min. eller indtil osten er smeltet og gylden.

Server pandekagerne med salat on the side (se opskrift nedenunder) 😀

 

simpel melon salat

Simpel melon salat (tilbehør til ca. 4-7 personer)

Det skal du bruge:

1 bakke blandet salat

1/2 galiamelon

1 stort forårsløg eller 2 små

12 cocktail tomater

 

Dressing:

1 tsk. olivenolie

1 spsk. Citronsaft

1/2 tsk. agave eller honning

Salt og peber

"Less is more" ;) Der er så mange krydderier i spil i de fyldte tortillas, så denne knasende friske salat er perfekt on the side :)

“Less is more” 😉 Der er så mange krydderier i spil i de fyldte tortillas, så denne knasende friske salat er perfekt on the side 🙂

Sådan gør du:

  • Skyld og slyng salaten, skær melonen i små bidder, snit forårsløg i tynde ringe, skær tomaterne over i halve. Bland det hele sammen i en serveringskål.
  • Rør dressingen sammen og dryp den over salaten.

Voila – nemt, simpelt og lækkert 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Fuldkorns Majs-Tortillas” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)