”Spicy gratineret glutenfri Tortillas med den lækreste fyld” & simpel melon salat on the side
Hola chicas y chicos! Så er der mexicansk dinner på bloggen. Det smager jo bare så lækkert – og med hjemmelavet glutenfri tortillas og frisk salat er det jo en sikker vinder (for både børn og voksne).
Jeg havde en periode, hvor mexicansk mad var blevet kedeligt og tamt. Sådan har jeg det ikke længere, for hvis man laver det hele fra bunden (og ikke fra rød papæske ;P) bliver det voldsomt godt. Der skal bruges en del forskellige krydderier, og tilsammen bliver det en eventyrlig madoplevelse.
Jeg har gratineret mine glutenfri tortillas i ovnen med ost (det kan undlades, hvis man overhoved ikke kan tåle mælkeprodukter eller laktose i små mængder – alternativt kan man bruge lidt gedeost).
Jeg lavede nedenstående opskrift til 4 pers. og ca. halvdelen var tilbage 😀 Så lav enten halv portion, hvis i ikke er så mange – eller brug resten til madpakker, frokost, fryseren eller aftensmad til to dage 😉
”Spicy gratineret Tortillas med den lækreste fyld” (nok til 5-8 personer – afhængigt af tilbehør)
Det skal du bruge:
Olivenolie
2 løg
3-4 fed hvidløg
400 g. hakket oksekød
4 mellemstore gulerødder
1 stor rødpeber
Ca. 360 g. ”Mosede tomater” fra Urtekram (alternativt kan du bruge hakket tomater)
Krydderier:
Salt og peber
1 tsk. (med top) stødt spidskommen
2 tsk. oregano
2 tsk. sød paprika
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. kanel
Et drys gurkemeje
Et drys cayennepeber
Chilipulver efter smag
En god slat rødvin
Evt. 1/2 dl. Vand
1 dåse kidneybønner (340 g. drænet vægt)
1 dåse sukkerfri majs
Derudover:
150 g. revet ost til gratinering (hvis du slet ikke tåler mælk, kan dette undlades eller erstattes med gedeost)
”Fuldkorns Majs-Tortillas” (se den glutenfrie opskrift her)
Simpel melon salat (se opskrift nederst i indlægget)
Sådan gør du:
- Løg og hvidløg hakkes fint, gulerødder rives på et råkostjern og peberfrugt snittes i tern.
- Svits først løg og hvidløg i olivenolie i en gryde.
- Tilsæt oksekød og lad det stege sammen med løg og hvidløg.
- Når oksekødet er brunet tilsættes revet gulerødder og peberfrugt i tern.
- De mosede tomater hældes i gryden – bland det godt sammen.
- Nu skal der gang i krydderierne – tilsæt alle krydderierne og smag evt. til undervejs.
- Inden den mexicanske gryde skal til at simre, skal der lige tilsættes en god slat rødvin og evt. lidt vand. (bønner og majs skal først i gryden til sidst).
- Bring retten i kog, og skru derefter ned for varmen – lad retten snurre i en times tid under svag varme.
- Imens retten simre kan du forberede pandekager (se opskriften her) og lave salat (se opskrift her).
- Efter en times tid skal drænet majs og bønner tilsættes (husk at skylde bønnerne i vand). Giv lige retten en sidste tur på den varmekogeplade.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
- Tortillas’ne fyldes med kødfyld og rulles sammen. Placer dine tortillas i en stor bradepande smurt med olivenolie. Drys med revet ost over de fyldte tortillas.
- Bag bradepanden midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min. eller indtil osten er smeltet og gylden.
Server pandekagerne med salat on the side (se opskrift nedenunder) 😀
Simpel melon salat (tilbehør til ca. 4-7 personer)
Det skal du bruge:
1 bakke blandet salat
1/2 galiamelon
1 stort forårsløg eller 2 små
12 cocktail tomater
Dressing:
1 tsk. olivenolie
1 spsk. Citronsaft
1/2 tsk. agave eller honning
Salt og peber
Sådan gør du:
- Skyld og slyng salaten, skær melonen i små bidder, snit forårsløg i tynde ringe, skær tomaterne over i halve. Bland det hele sammen i en serveringskål.
- Rør dressingen sammen og dryp den over salaten.
Voila – nemt, simpelt og lækkert 😉
Ingen kommentarer endnu