Fløjlsblød & cremet "FabTella med Orange & Caramel" (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)

Sund og sprød “Vaffel-Pizza m. parma, pesto & figen”

Her kommer opskriften på en noget anderledes pizza eller vaffel 😉 Jeg havde længe gået med tanken om, at lave en vaffel-pizza eller pizza-vaffel 😀 

Vaffelpizza toppet med pesto/tomat, parma, mozzarella og figner :D

Vaffelpizza toppet med pesto/tomat, parma, mozzarella og figner 😀

Bunden består i hvertfald af en sund og lækker vaffel – opskriften på bunden er faktisk den samme som jeg brugte til at lave vaffel-sliders med (se opskriften her).

Hele dette vaffel-pizza projekt blev rigtig vellykket, og med en let og simpel salat on the side er denne opskrift genial til frokost eller som en hurtig omgang aftensmad 🙂

Det er værd at nævne, at det er super vigtigt, at vaflen bages meget lys på vaffeljernet. Vaflen skal nemlig ind i ovnen ca. 10-12 min. med fyld på – så her bliver den bagt yderligere 😉

vaffelpizza

”Vaffel Pizza” (1 pers.)

Det skal du bruge:

Vaffel pizzabund:

1 æg

12,5 g. fedtreduceret mandelmel

12.5 g. fedtreduceret sesammel

10 g. glutenfri havremel (har du ingen havremel, kan du blende havregryn til mel)

1/4 tsk. FiberHusk (den gule)

4,5 spsk. Mandelmælk (eller anden laktosefri mælk)

Et lille nip salt & peber

Olivenolie eller kokosolie til stegning

Tomat/pestosauce:

1 spsk. mosede tomater (jeg bruger mosede tomater på flaske fra Urtekram, alternativt kan du bruge hakkede tomater fra dåse)

1,5 tsk. rød pesto

Derudover:

20 g. mozzarella (kan erstattes med gedeost, hvis ikke du tåler mælk)

2 stk. parmaskinke

2 tørrede figner (evt. dem med rismel)

Oregano

Frisk basilikum

 

Sådan gør du:

Vaffel pizzabund:

  • Rør alle ingredienserne sammen (sigt evt. melet, så undgår du klumper) til en cremet, glat og tykkere dej.
  • Lad dejen hvile i ca. 10 min. – tænd for vaffeljernet, så det bliver varmet godt op.
  • Smør vaffeljernet med olie – så er du sikret, at din vaffel slipper jernet.
  • Dejen hældes i vaffeljernet, og vaflen bages helt lys – den skal akkurat lige kunne slippe jernet. Vaflen skal nemlig ind i ovnen, så den må endelig ikke blive for mørk. Den skal nok blive færdigbagt i ovnen, så heller rå end for gylden.

Vaffelpizza og bagning:

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Rør pesto og mosede tomater sammen.
  • Smør tomat/pestosaucen på den lyse vaffel.
  • Skær mozarella (eller gedeost) og figner i tynde skiver.
  • Læg skiver af mozarella (eller gedeost) på vaflen, dernæst parmaskinke og drys med oregano. Fignerne skal først på pizzaen de sidste par minutter af bagningen, da de ellers vil blive brændte.
  • Vaflen skal bages midt i ovnen i 10-12 min. (eller indtil osten er smeltet). Hold godt øje, din vaffel pizza med ikke blive for mørk.
  • Når pizza vaflen ca. har 2 min. tilbage i ovnen, fordeles figen skiverne på pizzaen – og pizza vaflen bages færdig.
  • Dekorer din lune vaffel pizza med friske basilikumblade. Drys evt. chiliflager på din pizza, hvis du have en mere spicy version.

vaffelpizza.jpg2

Bon appetit 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fløjlsblød & cremet "FabTella med Orange & Caramel" (glutenfri, laktosefri & u. raffineret sukker)