Gulerodskagen – der sparker røv (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)
Her er opskriften på den lækre krydret gulerodskage. Den kan nydes med god samvittighed, og indeholder kun lækre ingredienser – som din krop vil takke dig for.
Jeg er især oppe at ringe over både smag og konsistens.
Smagen er ren nydelse – en lækre blanding af traditionel gulerodskage som pludselig møder en krydderkage og til sidst får et honningkage twist.
Konsistensen sidder bare lige i skabet, den er ikke for blød eller for “sundheds-kage-agtig”. Den minder om en RIGTIG kage 😀
Skynd dig at tænde ovnen og få forklædet på…
Pernilles Gulerodskage – der sparker røv
2,5 dl. groft revet gulerod
16 store friske dadler (de friske i æsker fra grøntafdelingen)
2 æg (delt i blommer og hvider)
1 dl. friskpresset saft fra en grape eller appelsin (jeg brugte halv/halv)
0,5 tsk. ren vaniljepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. nelikker
3 dl. fedtreduceret mandelmel
1,5 tsk. natron
Sukkerfri Mørk chokolade til pynt
Sådan gør du:
- Udsten dadlerne og mos dem til en klistret masse med en gaffel.
- Bland dadelmassen og de groftrevet gulerødder sammen.
- Tilsæt saften fra appelsin/grape (eller 0,5 dl. af hver) og rør massen godt sammen.
- Alle Krydderierne (kanel, nelliker, kardemomme og vaniljepulver) røres i massen.
- Del æggeblommer og hvider.
- Rør æggeblommerne i dejen og pisk den rigtig godt (evt. med en elpisker)
- Tilsæt mandelmel lidt efter lidt – rør godt i dejen i mens.
- Æggehviderne piskes helt stive.
- Rør natron i dejen.
- Til sidst vendes æggehviderne i dejen (pisk ikke, da luften fra æggehviderne så vil blive ødelagt).
- Beklæd en springform (20-22 cm.) med bagepapir, og fordel dejen jævnt i formen.
- Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 50 min. (efter 30 min. lagde jeg et stykke bagepapir over kagen, for at den ikke blev brændt.
Topping Tips:
- Hakket mørk sukkerfri chokolade (Drys den lune kage med hakket chokolade, efter 1 min. er det smeltet. Brug bagsiden af en ske til at lave et jævnt chokoladelag.
- Sukkerfri Kakao-pulver (Brug en si og sigt kakaopulver over kagen – giver et flot rustik choko-udtryk.)
- 1 lille gulerod rives på juliennejern (dekorer kagen med farverig gulerodstråde)
Håber også kagen bliver din nye favorit 🙂