Havregrynskugler (Sukkerfri, glutenfri & laktosefri)
Her kommer endnu en lækker opskrift på julelækkerier 😀 Julen er fyldt med søde fristelser, men ikke alle høre til den “farlige” kategori 😉
Denne opskrift på sundere havregrynskugler er let og ganske hurtig at lave – de smager himmelsk og kan spises med god samvittighed 😀 Ren og skær nydelse! De er også et godt alternativt til traditionelle nødde/dadelkugler, da smag og konsistens er helt anderledes 😀
De indeholder ingen farvestoffer, farlige e-numre, raffineret sukker, gluten eller laktose – så ALLE kan hoppe med på havregrynskugle-nydelses-vognen 😀
Havregrynskugler (ca. 25-30 kugler)
Det skal du bruge:
8 store saftige dadler (ca. 100 g.) – Jeg bruger dem fra grøntafdelingen
1 dl. mandelmælk
75 g. glutenfri havregryn
15 g. kokosfibermel
1 tsk. (5 g.) Sukrin Gold
En lille 1/2 tsk. ren vaniljepulver
2 spsk. sukkerfri kakaopulver
Kokosmel (til at trille kuglerne i)
Sådan gør du:
– Stenene fra dadlerne fjernes.
– Dadler og mandelmælk blendes/foodprocesses til en ensartet masse.
– I en skål blandes havregryn, kokosfibermel, Sukrin Gold, vaniljepulver og kakaopulver – rør det sammen.
– Tilsæt dadelmassen og rør dejen godt sammen (brug evt. en elpisker).
– Ælt dejen til en kugle med hænderne.
– Tril havregrynskugler af dejen og rul dem i kokosmel.
– Opbevar havregrynskuglerne på køl i en tætbeholder. De kan holde sig op til en uge i køleskabet.
– Værsgo’ at nyd de lækre julegodter – de er bedst, når de er helt kolde 😉
Tips:
– Istedet for kokosmel kan du fx trille kuglerne i kakao, frysetørret bær, havregryn, hakket nødder eller kakaonibs.
– Har du ingen mandelmælk kan rismælk, soyamælk eller laktosefri mælk også bruges. Kan du tåle alm. mælk, kan du sagtens bruge helt alm. mælk 🙂
– Hvis du bruger almindelige soltørret dadler, kan det være, at du skal tilføje lidt ekstra mælk/plantemælk, da de friske dadler med sten er mere saftige.
Hello, all is going fine here and ofcourse every one is sharing data,
that’s genuinely good, keep up writing.