Choko-jam-grød (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Hokkaido-grønkål-hasselnød salat (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Efteråret er her – så lige nu florerer der en masse hokkaidogræskar opskrifter rundt 🙂 For leden kastede jeg mig ud i en salat inspireret af Anne Hjernø, hvor grønkål, hokkaido og hasselnødder er salatens 3 hovedingredienser.

Resultatet blev perfekt, og nøj hvor var salaten bare god – også på anden dagen 🙂

Salaten blev serveret til kyllingfrikadeller, et virkelig skarpt match der er værdig på livret-listen 😀

Hokkaido-salaten er på min top-10 salat liste :)

Hokkaido-salaten er på min top-10 salat liste 🙂

 

 

Hokkaido-grønkål-hasselnød salat

1 hokkaidogræskar

Øko olivenolie til stegning

1-2 tsk. honning

Groft salt og peber

4-5 blade grønkål

80 g. hasselnødder

Marrinade:

3 spsk. Æblecidereddike

5 spsk. Øko olivenolie

1 tsk. Honning

Salt og peber

Sådan gør du:

  • Hokkaidogræskarret skyldes, skæres midt over og kernerne fjernes.
  • Skær græskarret (behold skallen på) i små stykker, og steg det på panden i olivenolie indtil de bliver møre og gyldne.
  • Når de små hokkaidostykker er færdige, tages de af blusset, dryp med honning og strøg groft salt over.
  • Hvis du vil have en lun salat, kan du sætte stanniol over hokkaidostykkerne.
  • Skyl grønkålbladene (sæt dem evt. i blød i vand) meget omhyggeligt og slyng/ryst dem helt tørre.
  • Grønkålbladene snittes i meget, meget, meget tynde strimler. De må meget gerne ligne persille (for store stykker grønkål kan “vokse” i munden).
  • Hasselnødderne ristes på en tør pande, hak dem derefter i grove stykker.
  • Hokkaido, grønkål og hasselnødder blandes sammen (gem lidt hasselnødder til pynt).
  • Æbleeddike, olie, honning, salt og peber røres sammen til en marinade.
  • Til sidst hældes marinaden over salat og de sidste hasselnødder drysses over.

Tip:

Lav gerne en stor portion, så der er til frokosten dagen efter.

Salaten kan med fordel laves dagen i forvejen, da den smager ligeså godt kold som lun.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Choko-jam-grød (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)