Choko-jam-grød (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Hokkaido-grønkål-hasselnød salat (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Efteråret er her – så lige nu florerer der en masse hokkaidogræskar opskrifter rundt 🙂 For leden kastede jeg mig ud i en salat inspireret af Anne Hjernø, hvor grønkål, hokkaido og hasselnødder er salatens 3 hovedingredienser.

Resultatet blev perfekt, og nøj hvor var salaten bare god – også på anden dagen 🙂

Salaten blev serveret til kyllingfrikadeller, et virkelig skarpt match der er værdig på livret-listen 😀

Hokkaido-salaten er på min top-10 salat liste :)

Hokkaido-salaten er på min top-10 salat liste 🙂

 

 

Hokkaido-grønkål-hasselnød salat

1 hokkaidogræskar

Øko olivenolie til stegning

1-2 tsk. honning

Groft salt og peber

4-5 blade grønkål

80 g. hasselnødder

Marrinade:

3 spsk. Æblecidereddike

5 spsk. Øko olivenolie

1 tsk. Honning

Salt og peber

Sådan gør du:

  • Hokkaidogræskarret skyldes, skæres midt over og kernerne fjernes.
  • Skær græskarret (behold skallen på) i små stykker, og steg det på panden i olivenolie indtil de bliver møre og gyldne.
  • Når de små hokkaidostykker er færdige, tages de af blusset, dryp med honning og strøg groft salt over.
  • Hvis du vil have en lun salat, kan du sætte stanniol over hokkaidostykkerne.
  • Skyl grønkålbladene (sæt dem evt. i blød i vand) meget omhyggeligt og slyng/ryst dem helt tørre.
  • Grønkålbladene snittes i meget, meget, meget tynde strimler. De må meget gerne ligne persille (for store stykker grønkål kan “vokse” i munden).
  • Hasselnødderne ristes på en tør pande, hak dem derefter i grove stykker.
  • Hokkaido, grønkål og hasselnødder blandes sammen (gem lidt hasselnødder til pynt).
  • Æbleeddike, olie, honning, salt og peber røres sammen til en marinade.
  • Til sidst hældes marinaden over salat og de sidste hasselnødder drysses over.

Tip:

Lav gerne en stor portion, så der er til frokosten dagen efter.

Salaten kan med fordel laves dagen i forvejen, da den smager ligeså godt kold som lun.

Næste indlæg

Choko-jam-grød (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)